Missionen - tidligere afsnit

Tidligere afsnit af Missionen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Lastbilchauffører presses til snyd

Det skulle være en helt sikker metode til at stoppe lastbilchaufførernes snyd med køre- hviletidsbestemmelserne, men nu afslører TV2 ØST, hvordan mange lastbilchauffører snyder med de såkaldte førerkort.

Førerkortet er et kørekort-stort plastik kort med en chip, der skal sidde i en boks i lastbilen, når chaufføren er på arbejde. Det sikrer at myndighederne kan følge med i om chaufføren overholder sine lovpligtige pauser og ikke kører længere tid end loven tillader. Men ifølge TV2 ØST´s oplysninger kører mange chauffører rundt med et ekstra kort, som de har købt af en kammerat eller på det sorte førerkort-marked, syd for grænsen-      Det koster 5000 kroner for sådan et kort, og på den måde kan man køre lastbil i meget længere tid end hvile-tidsbestemmelserne tillader det, fortæller en chauffør til TV2 ØST.

Missionen på TV2 ØST sætter torsdag aften fokus på transport-branchen, der i disse år lider under finanskrisen. Flere lastbilchauffører fortæller, hvordan de presses af deres arbejdsgivere til at overtræde reglerne igen og igen, på grund af faldende priser. Og overtrædelserne er alvorlige, fordi de tvinger chaufførerne til at holde sig vågne i mange timer.

TV2 ØST møder for eksempel en tysk chauffør, der har været på arbejde 20 timer i træk. Uden pause. Uden søvn.  Og på et svensk testcenter viser det sig tydeligt, hvad det er for alvorlige konsekvenser, der kan være af et helt døgns arbejde. I et testforsøg viser nat-video-optagelser, hvordan en chauffør falder i søvn med åbne øjne – midt i en overhaling.

Torsdag aften kan du se, hvordan køretøjet langsomt trækker ind mod lastbilen, der ligger i indersporet. En alvorlig ulykke lurer på chaufføren få sekunder væk.

Du kan også komme med på skadestuen og møde lægen, der fortæller om lastbilchaufførernes skader, når ulykken har været ude:

-      Jeg ser dem ikke, når de er kørt galt. De kører udenom skadestuen, direkte til retmedicinsk afdeling, lyder det lakonisk fra lægen, der blot må konstatere at de 300 person-skade-ulykker der skete sidste år, ofte var så alvorlige, at ofrene døde på stedet.

[video:video_mangler:091210_lastbilsnyd.flv]

Se programmet, torsdag aften klokken 20. På Kanal ØST.

Mobning koster liv

Den ondskabsfulde bemærkning. Det lidt for voldsomme skub i ryggen på gangen. De andres hånlige latter. Eller bare tavshed. Ingen der reagerer på det du siger.

Mobning i Folkeskolen har mange forvrængede ansigter og mange ofre. Et af dem var tilsyneladende 12-årige Robert fra Udby Skole. Han fik nok af års mobning i juni måned og gik hjem i vrede og tog sit eget liv.

Missionen vil i udsendelsen om mobning på blandt andet Udby Skole vise, at skolen forsøgte at komme mobningen til livs med en anti-mobbe-politik, der minder om den slags politikker, som er på mange folkeskoler: den forlangte at eleverne taler ordentligt til hinanden. At øgenavne er forbudte, men kælenavne tilladt. At eleverne skal opføre sig ordentlig. Være gode ved hinanden.

Men der var ikke handling bag de flotte ord. Så mobningen blev ikke stoppet, men blev tværtimod en del af hverdagens kultur. Og det kostede formentlig Robert livet.

I Missionen vil en ekspert kigge nærmere på mobbepolitikken på Udby Skole og foreslå markante ændringer af Folkeskolens regler om mobning. Det skal koste op til 100.000 kroner i bøde, hvis en folkeskole har mobbesager.

[video:video_mangler:091203_mobning.flv]

Det journalistiske program, Missionen, bliver sendt på TV2 ØST på den digitale Kanal ØST, torsdag aften klokken 20

Se mere om den ulykkelige sag om 12-årige Robert her

Barn groft svigtet af Næstved kommune i flere år

Flere eksperter retter usædvanlig hård kritik af Næstved kommune for at have svigtet en teenagepige i 10 år. Eksperterne kalder i dag den 16-årige pige for "et kasseret barn" og frygter for hendes liv.

Den 16-årige teenagepige blev kendt i hele landet i sensommeren 2009, da hun var efterlyst af politiet og pårørende i pressen. Hun var stukket af fra Børnepsykiatrisk afdeling på Næstved sygehus og havde kun efterladt en SMS-besked, hvor hun truede med selvmord. Hun blev efter otte dages flugt fundet i live på Fyn i starten af august og bragt sammen med sin familie igen.

Igennem aktindsigt har TV2 Øst fundet dokumentation for at kommunen har overhørt flere ekspert-anbefalinger om tvangsfjernelse og andre behandlingsinitiativer.

[video:video_mangler:091126_brogaard.flv]

 

 

Mission 3: Utroskab koster milliarder af kroner

Sæsonen for sidespring er nu gået ind. Julefrokosterne er begyndt at indfinde sig og i morgen er en af de første store firma-julefrokost-dage. Det betyder en stigning i antallet af skilsmisser, at flyttemanden får travlt og om ni måneder vil et dansk firma med speciale i private DNA-test få flere opgaver af mænd, der skal have faderskabstestet deres septemberbarn. Det fortæller TV2 ØST, der har undersøgt konsekvenserne af utroskab og julefrokostsex.

Sindsygt dyre knald
I aften vil det journalistiske program på TV2 ØST, MISSIONEN, blandt andet afsløre, at skilsmisser koster danskerne mindst 3.3 milliarder kroner, at hver tredje sjællænder, ifølge en spørgeskemaundersøgelse, har prøvet at være utro til en julefrokost og at hver femte er parat til at gøre det.

At juleflirteriet er en dyr affære på både det personlige og økonomiske plan, bekræftes af Statsamtet i Region Sjælland, der hvert år ser en stigning i antallet af skilsmisser og separationsansøgninger i december og januar måned. Alene sidste år var der i december, i Region Sjælland, 44 par der blev skilt, som følge af utroskab.

 

 

Har du en mening om utroskab ved julefrokoster - så skriv den her

 

 

 

Mission 2: Trusler mod politikere - Se udsendelsen her..
Næsten 70 procent af regionens borgmestre har været udsat for vold eller trusler om vold. Det viser en ny undersøgelse foretaget af TV2 Øst.

Hvad betyder de mange trusler for politikerne og for det politiske arbejde? Missionen tester om tre nye kandidater lader sig skræmme af tendensen

Hvad mener du?

Hvor meget skal vi byde vore politikere? Hvor meget skal politikerne finde sig i? Og hvad bør politi og andre myndigheder gøre, når en politiker bliver truet?

[video:video_mangler:091111_missionen_2_kort.flv]

Belinda Christensen (SF) er byrådspolitiker på Lolland. Hun er blevet forfulgt og har også fået dødstrusler

 

Mission 1: Møgbeskidte toiletter gør børn syge
Tis på brættet, papir på gulvet og lort i kummen. Toiletterne på mange folkeskoler er så uhumske, at tusindvis af børn vælger at holde sig i skoletiden. Konsekvenserne er ondt i maven, koncentrationsbesvær i timerne og i nogle tilfælde inkontinens.

Fænomenet er velkendt og har ofte været i medierne. Flere gange har nybyggeri været præsenteret som løsningen. Men nu undersøger Missionen på TV2 ØST, om det er nok at renovere toiletbygningerne, eller om der skal mere radikale midler til, for at gøre op med de beskidte skoletoiletter.

[video:video_mangler:mission1_banan2.flv]
Alberte Sander Pedersen fra 3. klasse går ikke på toilettet i skoletiden. Se hvorfor herover.

Se flere optagelser fra Ellekildeskolen i Sakskøbing her