Ministre tager første spadestik til omstridt natursti

Skov- og Naturstyrelsen vil markere etableringen af naturstien mellem Skælskør, Slagelse og Næstved med hjælp fra ministre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den omdiskuterede 50 kilometer lange, og 50 millioner dyre natursti bliver nu en realitet.

Det markerer Skov- og Naturstyrelsen ved et arrangement, med deltagelse fra både miljøminister Troels Lund Poulsen (V) og transportminister Lars Barfoed (K). Det sker fredag den 24. april mellem klokken 12 og 13, hvor de to ministre i fællesskab tager første spadestik.

Ifølge Sjællandske tyder meget på, at markeringen vil finde sted i den lille landsby Hårslev, mellem Fuglebjerg og Dalmose.

- Vi har fået tilsagn fra de to ministre og har også planer om at invitere Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og de to borgmestre med til arrangementet. Jeg forventer, at startskuddet vil blive markeret på kommunegrænsen, siger skovrider Claus Jespersen, der er Skov- og Naturstyrelsens repræsentant i det storstrømske område til Sjællandske.

Etableringen af naturstien har i sjælden grad sat sindene i kog. Blandt andet har flere lodsejere argumenteret for, at de i sin tid er blevet lovet, at få deres jord tilbage hvis den gamle togbane skulle nedlægges. Og veteranbaneentusiaster krævede en del af banen bevaret.