¨

Ministernej til dispensation til studenterkørsel

Foto: TV ØST

Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke give dispensation til studenterkørsel i veteranlastbiler, som ikke lever op til EUs krav om køre-hviletidsapparat

Der skal være køre-hviletidsapparater i de gamle veteranlastbiler, der hver sommer bliver brugt til studenterkørsel. De seneste 15 år har bilerne fået dispensation til at køre, men nu strammer Rigspolitiet op på retningslinjerne, og Justitsminister Mette Frederiksen (S) bakker op.

I et skriftligt svar til Jyllands-Posten skriver hun således, at:

- Studenterkørsel er en festlig dansk tradition. EU-reglerne stiller imidlertid krav om, at der skal være installeret et apparat, så man kan kontrollere, at chaufførerne overholder reglerne for køre-hviletid. Det kan der ikke dispenseres for, skriver hun og lukker dermed for muligheden for studenterkørsel i veteranlastbilerne, medmindre ejerne vil bruge penge på apparaterne.

- Jeg synes, det er urimeligt at for at køre to dage om året, at vi skal påduttes en udgift på cirka 450.000 kroner for at montere de her apparater i vores gamle veteranbiler, siger Allan Pedersen, direktør på PanzerMusuem East i Slagelse.

Tæt på chikane

Også på Christiansborg vakte problematikken undren.

- Jeg synes, det er tæt på at ligne chikane. Hvis bare man skal sætte lidt sund fornuft ind i det, så er det jo ikke køre-hviletidsbestemmelser, som man kører galt på, når man kører med en flok skrigende glade unge studenter på ladet, lød det forleden fra Karsten Nonbo (V), medlem af Folketingets Retsudvalg.

Han har stillet ministeren spørgsmål om sagen, men heller ikke det, er der sket ændringer ved.

Dermed må årets studenter se sig om efter et andet køretøj til den festlige dag.

Hos firmaet Amok Studenterkørsel er der dog glæde over de skærpede regler. Direktør Esben Hyllested siger til avisen, at der nu er samme regler for alle og større sikkerhed for kunderne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App