¨

Minister vil ikke blande sig

Foto: TV ØST

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) afviser at gå ind i sagen om det svenske ambulance-selskabs Samaritens usikre økonomiske fundament.

 

Det er SFs sundhedsordfører Jonas Dahl, der har rejst sagen i Folketinget. Han har spurgt ministeren, om det giver ham anledning til bekymring, ”når nye oplysninger viser, at firmaet Samariten, der pr. 1. september 2009 skal stå for ca. halvdelen af ambulancedriften i Danmark, mangler 258 mio. kr. til finansieringen af sine danske aktiviteter?"

 

Men ministeren vil ikke blandes ind i den sag.

- Det vil være aldeles ukorrekt af mig at kommentere forretningsmæssige spørgsmål i forbindelse med de igangværende kontraktindgåelser på ambulanceområdet, skriver han i sit kortfattede svar til Jonas Dahl.

 

Mens ministeren ikke vil give udtryk for bekymring, så vil Jonas Dahl.

- Ministeren mener kun, at det er et rent "forretningsmæssigt" spørgsmål og vil derfor ikke svare på de spørgsmål, jeg har stillet. Men det her drejer sig altså om det politiske ansvar for leveringssikkerheden i forhold til næsten halvdelen af ambulancerne i Danmark, siger han.

Og Jonas Dahl peger på, at Samariten ikke kun mangler at få det økonomiske fundament på plads.

-  Der er også problemer med overenskomsten og optaget af elever til at sikre reddere i fremtiden. Alt i alt tegner der sig en lurende katastrofe. Ansvaret ligger i sidste ende hos ministeren, men det er sundhedsministeren åbenbart ret ligeglad med. Man må for ministerens skyld håbe at der kommer styr på ambulanceberedskabet, siger SFs sundhedsordfører.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App