Minister: For mange aflyste tog

1100 aflyste tog var på Folketingets dagsorden i dag. Magnus Heunicke(S) krævede en forklaring af transportminister Lars Barfoed (K).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nej!

Svaret var klart og kort, da transportminister Lars Barfoed i dag skulle forholde sig til, om det er godt nok, at pendlerne i årets første 11 måneder har kigget forgæves efter næsten 1100 aflyste tog på Sydbanen, Lille Syd og Nordvestbanen.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende. Antallet af aflysninger skal minimeres, fastslog ministeren.

Det var socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, der brugte spørgetimen i Folketinget i dag til at tage sagen om de mange aflyste tog op.

I mandags blev Magnus Heunicke interviewet til TV2 ØST om situationen. Se interviewet herunder:
[video:flv:081117_heunicketog.flv]

- Vi tør efterhånden ikke tage toget, når vi skal til møder eller hjem og hente børnene. Der er for mange aflysninger. Vi bliver nødt til tage bilen i stedet for, sagde Magnus Heunicke i dag til spørgetimen i Folketinget.

I løbet af næste år får de hårdt prøvede pendlere på Sjælland omsider nyt togvogne. DSB har været ude og lease en flåde af de såkaldte dobbeltdækker-vogne.

- Og det glæder vi pendlere os til, sagde Magnus Heunicke.

- Men det nytter ikke meget, at vi får nye vogne at sidde i, hvis det er samme gamle lokomotiver, som går i stykker i dag, der skal trække dem. Kan vi få nogle nye lokomotiver?, spurgte Heunicike ministeren.

Men der blev ikke udstedt nogen lokomotiv-løfter fra Folketingets talerstol i dag.

- DSB gør alt for at stampe nyt tog-materiel op. Og jeg går ud fra, at det ikke bare er passager-vognene, der skal fornys, sagde Lars Barfoed.