¨

Minister giver svineavlere en opsang

Foto: TV ØST

Ny rapport viser fejl hos mere end halvdelen af de svinebesætninger, Fødevarestyrelsen har kontrolleret i 2011

Dyrevelfærden i Danmark halter gevaldigt. Det viser en ny rapport, som bliver offentliggjort torsdag, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Rapporten afslører fejl i mere end halvdelen af de svinebesætninger, som Fødevarestyrelsen har kontrolleret i 2011.

Blandt 402 besøg hos svineavlere blev der konstateret fejl i 205 besætninger. Fejl, der førte til 277 indskærpelser, 111 påbud og 144 politianmeldelser. Og det er alt andet end tilfredsstillende, mener fødevareminister Mette Gjerskov (S).

- Der er tale om overtrædelser af helt elementære dyrevelfærdsregler. Det må man kunne overholde, Gjerskov til Jyllands-Posten.

I landbruget er man som udgangspunkt enig i, at én overtrædelse er en for mange, men omvendt er man også nødt til at se på, hvor mange grise der giver anledning til fejlene, mener Henrik Frandsen, svineavler og næstformand i Landbrug & Fødevarer.

- Det kan godt være, at det er et stort tal målt på antal fejl på besætninger. Men splitter man tallene op i, hvor mange grise der er baggrund for overtrædelserne, er der jo ikke tale om, at halvdelen af alle danske svin lider, siger Henrik Frandsen.

Ifølge rapporten "Dyrevelfærd i Danmark 2011" er det især behandling og pleje af syge og tilskadekomne grise, som volder landmændene problemer.

Det forhold alene førte sidste år til 34 indskærpelser, 21 påbud og 29 politianmeldelser blandt 402 besøgte besætninger.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App