¨

Minister forsvarer stigninger på togpriser

DSB vil udfase IC2- og IC4-togene og investere i 26 nye ellokomotiver, der vil være til større gavn for miljøet og skabe færre forsinkelser. Foto: TV ØST

Det nye takstsystem på Sjælland er det mest rimelige og giver bedre sammenhæng mellem rejselængde og priser, fastslår minister.

Fra januar bliver det op mod 5.000 kroner dyrere at være pendler mellem Stevns og København. Det skyldes, at takstsystemet for busser og tog skal harmoniseres, og princippet om at købe billet til alle zoner afskaffes.

Men transportminister Hans Christian Schmidt (V) står fast på prisændringerne, skriver han mandag i et debatindlæg i Dagbladet Køge.

- Da jeg i sin tid satte mig i stolen som minister for landets transportpolitik, overtog jeg en opgave fra den tidligere regering om at få ryddet op i takststrukturen for den kollektive trafik på Sjælland, skriver han i Dagbladet Køge.

- Alle vidste, at der ikke ville være tale om en nem løsning på problemet, fordi nogen ville blive ramt af det. Men vi var nødt til at gøre noget.

Mere rimeligt

Han forklarer blandt andet baggrunden for ændringen af taksterne med, at man før kunne betale to forskelle beløb for at rejse det samme antal zoner.

- Nogle passagerer har derfor oplevet at få ekstraordinært billige billetter i forhold til andre, fordi de tilfældigvis bor på den rigtige side af grænsen til hovedstadsområdet, skriver transportministeren.

Det nye system gør altså billetpriserne mere rimelige for alle og giver en bedre sammenhæng mellem rejselængde og pris.

- Og de seneste konsekvensberegninger viser heldigvis, at hele 96 procent af kunderne på Sjælland får lavere priser eller prisstigninger på højst 5 procent. Men jeg forstår godt, at det er meget frustrerende for dem, som oplever prisstigninger, skriver Hans Christian Schmidt.

Transportministeren understreger ved samme lejlighed, at der står et bredt flertal med De Radikale, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre bag aftalen om harmonisering af takstsystemet. Det er Movia, DSB og Metroselskabet, der har fastsat priserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App