Minister er klar med en hjælpende hånd til tørkeramt landbrug

Landbruget er ude i en helt ekstrem situation, lyder det fra minister. Han er klar til at drøfte økonomisk hjælpepakke til pressede landmænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er på vej mod den værste tørke i 100 år, lyder det i prognoserne. Tørken går hårdt ud over høsten, som skaber økonomiske udfordringer for landmændene.

De seneste uger har TV ØST blandt andet kunne fortælle, hvordan den ekstreme tørke har givet landmændene problemer med at skaffe foder.

Nu er miljø- og fødevareministeren muligvis klar med assistance til de hårdtprøvede landmænd. Det skriver Børsen.

- Det er en helt ekstrem situation, og det kommer til at få store konsekvenser. Man skal tage sådan en prognose med et gran salt, men det indikerer meget klart, at der kan være brug for en håndsrækning, siger Jakob Ellemann-Jensen (V) til Børsen.

Sverige har afsat 1 mia. kroner til hjælpepakke

I Sverige har man indført en decideret hjælpepakke til landbruget, hvor regeringen for få dage siden fik vedtaget en støttepakke på 1 mia. kr. Ministeren er åben for at drøfte en lignende hjælpepakke til landbruget i Danmark.

- Nogen af det kræver en dialog med EU-kommissionen, som vi er i gang med, siger Jakob Ellemann-Jensen (V) til Børsen og påpeger, at han først ønsker at høre, hvordan landbruget selv mener, det krisen bedst afhjælpes.

Skulle startpakken blive til virkelighed, tegner det til, at Jakob Ellemann-Jensen godt kan regne med bred politisk opbakning. Både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ser positivt på en håndsrækning til landbruget.