Mindre skat kan løfte sommerhusmarked

Sommerhusejere kan se frem til at få flere penge i hånden, når de udlejer deres sommerhuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringens planer om at fordoble skattefradraget for udlejning af sommerhuse vil sparke nyt liv i et skrantende udlejningsmarked for sommerhuse. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ud over at forhindre yderligere kraftige prisfald vil fradraget få yderligere 4.000-5.000 ejere til at sætte deres huse til udleje, vurderer udlejere og ejendomsmæglere landet, efter at skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har bebudet et lovforslag om at øge bundfradraget for sommerhuse, der udlejes via bureauer, fra 10.000 kr. til 20.000 kr.

Informationschef i landets største mæglerkæde, EDC, Jan Nordmann forudser, at et øget fradrag vil få mange ejere til at udleje deres huse frem for som planlagt at forsøge at sælge dem.

- Dermed vil vi se et dyk i antallet af sommerhuse til salg, og et mindre udbud vil helt klart påvirke priserne, siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Vi har set et opsparet behov for prisfald på sommerhuse, der det seneste år kun er faldet med gennemsnitligt 10-12 pct. mod fald på 20-40 pct. for helårshuse. De forholdsvis beskedne prisfald hidtil på fritidshuse skyldes, at de fleste sælgere foretrækker at vente på de rette købere til de udbudte priser frem for at sætte priserne ned.