¨

Mindehøjtidelig- heder flere steder for terrorofre

Foto: TV ØST

Mandag aften bliver der flere steder holdt mindehøjtidelighed for de to dræbte og de fem politibetjente, der blev ramt af skud i København i weekenden.

Der er lys i mørket i det ganske land mandag aften. Weekendens angreb på kulturhuset Krudttønden på Østerbro og en synagoge i Krystalgade inde i byen, hvor i alt to personer blev dræbt og fem betjente såret, har fået adskillige til at arrangere mindehøjtideligheder.

Hele dagen har flag været på halv landet over, og adskillige af landets skoler har mindet ofrene for angrebet.

I Ringsted begyndte en mindehøjtidelighed på torvet klokken 18.45. Den var arrangeret af Louise Bang, og over 150 personer mødte op.

- Det er gået over alle forventninger. Der er stort fremmøde, og det er dejligt, siger Louise Bang, hvis søn fik ideen til arrangementet.

- Han sagde i går (søndag red.). Han sagde, at han gerne ville ind til Østerbro og tænde et lys, men det havde vi ikke mulighed for, så jeg tænkte, hvorfor ikke gøre det her? Han er meget rørt og meget stolt over, at det kunne lade sig gøre. Jeg tror, han synes, det er lidt uvirkeligt, at der kommer en ide fra ham, og at det lige pludselig bliver så stort, siger hun.

Der er også mindehøjtideligheder i Slagelse og Næstved mandag aften. I Rådmandshaven i Næstved begynder det klokken 20, og i Slagelse er det samme tidspunkt på Nytorv.

03:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App