Min klub

.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-    Jeg gik til gymnastik i Asnæs. Min første oplevelse var som 9-årig til DGI Vestsjællands stævne oppe ved Høve strand i begyndelsen af sommerferien. Opvisningen foregik på et stort gulv. Det var vældigt spændende. Så stod man i ens gymnastikdragter, og viste hvad man kunne. Det var meget sjovt.
Vibeke Margrethe Hansen, rektor, Sorø Akademi.

 

-    Jeg var 10 år gammel, da jeg begyndte i Sædding/Guldager IF. Jeg kan tydeligt huske, hvilket fællesskab det gav, og den velvære vi fik ud af det.  Jeg mødte en masse nye mennesker på det tidspunkt. Og man kan jo også sige, at det blev begyndelsen på det, jeg har brugt mit liv på siden hen.
Michael Schjønberg, manager  for FC Vestsjælland

 

-    Jeg lærte at slå en baglæns saltomortale som seksårig på Djursland i Kolind. Jeg var en af de bedste. Jeg hævdede mig til gymnastik, fodbold og atletik. Jeg deltog i gymnastikstævner for drenge i bl.a. Grenå, hvor vi var 400 samlet. Jeg dyrkede gymnastik til og med gymnasiet. Dengang var jeg en streg i luften.
Ole Thestrup, skuespiller, Tuse Næs.

 

-    Jeg startede med at spille fodbold i 1. klasse i Helsinge fodboldklub. Jeg var en lille knægt, men vi deltog til forskellige stævner rundt omkring i landet. I København har jeg sammen med en kammerat stiftet en fodboldklub, hvor vi kan få lov til at sparke til bolden uden en fodboldtræner, der render rundt og fløjter.
Anders Fjeldsted, komiker.

 

-    Jeg har været lidt omkring forskellige sportsgrene. Jeg sejlede optimistjolle, spillede bordtennis og fodbold. Det var fodbolden, der trak mest - også selv om, jeg ikke var så god. Jeg var ikke "førstevalget", og blev kun valgt, hvis vi var et lige antal. Når jeg træder ind i et omklædningsrum i dag, husker jeg mest lugten af benskinner, der aldrig har været vasket, en god kombination af mudder og sved.
Sebastian Dorset, komiker, journalist.

 

-    Jeg gik til både fodbold og badminton da jeg voksede op. Vi havde det godt. Der var sammenhold og vi havde det skægt. Det var nu heller ikke så ambitiøst.
Bjarne Henriksen, skuespiller, Nyrup.

 

-    Jeg husker, de havde nogle pilrådne, faldefærdige barakker, der blev brugt til omklædning. Der lugtede af mørnet træ, og en sur lugt herskede, som gjorde, at det var som at komme ind i et inferno. Det var helvede at skulle skifte tøj. Bagerst var et uhumsk badeværelse, hvor vi aldrig nogensinde kunne drømme om at gå ind. Men vi havde det nu sjovt, så snart vi kom ind på banen.
Nils Malmros, instruktør.

 

-    Da jeg var ung gik jeg til håndbold i Nykøbing Sjælland. Dengang hed det Isøre, nu er det vist blevet en del af det der hedder FK Odsherred. Jeg husker især lugten af harpiks samt omklædningsrummet. Vi havde gode forhold og havde det skægt- De frivillige trænere var også dygtige. Jeg gik der i flere år, men så kom gymnasiet og man fik andre interesser.
Thomas Adelskov - borgmester Odsherred Kommune

 

- Jeg var vel 9 år, da jeg begyndte i Birkerød Badmintonklub. Her trænede klubbens formand Kastberg os. Jeg husker specielt, at man ikke måtte lægge pegefingeren op langs med ketsjeren, fordi vi så ikke ville kunne opnå det rette svirp. Det gjorde særligt indtryk, når træneren kunne fremvise sin egen højre hånd, hvor han manglede pegefingeren - som han efter sigende havde mistet ved en badmintonkamp. Det var en historie jeg senere selv anvendte, da jeg blev træner.
Henrik Holmer, borgmester, Vordingborg