Millionunderskud i Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland præsenterer et underskud på 744 millioner kroner i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sparekassen Sjælland offentliggør i dag et underskud på 744 millioner kroner. Alligevel betegner ordførende direktør Lars Petersson overfor DR Sjælland dagen i dag som "den bedste" i hans tid som øverste chef i Sparekassen Sjælland.

- Det handler om, at vi nu endelig afregner for finanskrisen i Sparekassen Sjælland. Den er vi færdige med. Det er jeg rigtig glad for, på trods af resultatet som ikke er tilfredsstillende. Derfor er det min bedste dag på kontoret, siger ordførende direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson til DR Sjælland.

Underskuddet på 744 millioner kroner skyldes ekstrardinære store afskrivninger. Ikke mindst på grund af  kollapset på det sjællandske boligmarked. Blandt andet har Sparekassen Sjælland ydet store lån til den fallerede boliginvestor Christian Correll.

På trods af de store underskud har Sparekassen Sjælland fortsat en høj solvensprocent på 19,2.

- Så både garanter og kunder kan sove roligt om natten. Stort set alle banker er faldet omkring os på Sjælland. Vi står her stadig ganske solidt og ser lyst på fremtiden, siger Lars Petersson til DR Sjælland.

Sparekassen forventer at lande et overskud i 2014 på 200 millioner kroner efter nedskrivninger, men før kursregulering.

De ekstraordinære nedskrivninger i 2013 er foretaget i et tæt samarbejde med Finanstilsynet i forbindelse med tilsynets ordinære inspektion i sparekassen i efteråret 2013. Her har Sparekassen fået ros for afviklingen af store ejendomsengagementer for knap to milliarder kroner, men også kritik for ikke at være forsigtige nok i ejendomsvurderinger, ligesom kreditstyringen skal strammes endnu mere, herunder hvor tidligt der skal nedskrives.

Det er kun en måned siden, at Sparekassen Sjællands offentliggjorde et positivt årsregnskab for 2013 fra sit datterselskab,  Sparekassen Faaborg. Her er resultatet et plus på otte millioner kroner.