¨

Millioner på vej til forsamlingshuse

Foto: TV ØST

Det meste af året ligger landets forsamlingshuse øde hen. Mange af dem må dreje nøglen om. Men nu skal de moderniseres. Lokale- og Anlægsfonden er klar med millioner af kroner til de gamle bygninger.

Når vi ikke holder konfirmationer og runde fødselsdage ligger de fleste forsamlingshuse øde hen og bliver ikke længere brugt som landsbyernes mødested.

Men dét skal vi tilbage til. I hvertfald hvis det står til Lokale- og Anlægsfonden.

- Vi tror der er mange små lokale samfund, hvor skolen er lukket, der ikke er nogen idrætshal, og hvor der kan være et behov for stadig at have et samlingssted, hvis det stadig skal være sjovt at bo i byen, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

De vil nu skyde millioner af kroner i at bygge tre bud på hvad et moderne forsamlingshus i det 21. århundrede kan indeholde. Og vil blandt andet lade sig inspirere af det nye landsbyhus i Gyrstinge.

- Med et fantastisk engagement og enthusiasme har man jo skabt et hus som både indeholder mulighed for idræt, mødelokaler, festlokaler, café, fitness og alt muligt andet. Det er jo virkelig et samlingssted for byen, siger Torben Frølich.

I første omgang afsætter fonden en halv million kroner til et indledende udviklingsarbejde hvor både arkitektvirksomheder og bygherrer medvirker.

02:09 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App