Millioner er forsvundet i bestikkelsessag

I det, der bliver kaldt Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse, dukker der nu oplysninger op om, at Region Sjælland tilsyneladende har betalt millioner af kroner til regninger, der ikke er udstedt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser ud til at være noget af en hvepserede, der er åbnet op for i sagen om bestikkelse i blandt andet Region Sjælland. Sjællandske skriver fredag, at det i en rapport fra Rambøll nu viser sig, at millioner af kroner er forsvundet i forbindelse med it-indkøb hos Atea, der også er blandet ind i den betændte sag.

Det viser sig, at regionen tilsyneladende har betalt millioner af kroner i regninger, som dog aldrig er udstedt af Atea. Ifølge avisen drejer det sig om et 40 millioner kroner stort beløb, mens Atea skal have udstedt en regning til regionen på 15 millioner kroner, men den regning har regionen angiveligt aldrig set.

- Der er ingen tvivl om, at der er foregået ting, som ikke skulle foregå. Der er forsvundet penge i millionstørrelsen og i en skala, der er dramatisk, lyder det fra Peter Jacobsen (DF), der er næstformand i regionsrådet.

Luksusrejse til Dubai

Sagen kom frem i juni i år, hvor 13 personer blev anholdt. Seks personer blev efterfølgende sigtet for bestikkelse og varetægtsfængslet, men er løsladt igen. Blandt de sigtede er en ledende medarbejder i Region Sjælland, en topchef i Rigspolitiet og tidligere og nuværende ansatte i it-firmaet Atea.

Bestikkelsen drejer sig blandt andet om, at der fra Atea skal være blevet stillet en konto til rådighed, hvorfra der er blandt andet skal være brugt penge på en luksusrejse til Dubai.