Milliarder brugt på ny asfalt

Det offentlige bruger dobbelt så mange penge på at vedligeholde vejnettet som i 2010. Det har reddet asfaltbranchen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er de seneste år investeret massivt i det danske vejnet.
 
Det fremgår af en opgørelse fra transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), der noterer, at det danske vejnet består af 3.791 km statsveje, 70.276 km kommuneveje, og dertil skal lægges Storebæltsbroen, Øresundsbroen til landegrænsen og Øresundsmotorvejen med 41 km. Alt i alt et vejnet af en længde på 74.108 km.
 
Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad
 
Næsten fordoblet

Investeringerne i det statslige vejnet steg fra 2010 til 2012 fra 2,442 mia. kroner til 4,474 mia. kroner, altså noget nær en fordobling. Anderledes stod det til i kommunerne, hvor der i 2010 blev investeret 4,534 mia. kroner i 2010 og året efter 5,030 mia. kroner. Tallet for 2012 er endnu ikke tilgængeligt.
 
I Asfaltindustrien er statens markante indsats ikke gået ubemærket hen. 
 
 - Bevillingerne er øget, og Vejdirektoratet har evnet at omsætte bevillingerne i bedre veje. Det er imidlertid meget vigtigt, at bevillingerne til statens veje fortsætter på højt niveau, så man ikke sætter de positive resultater overstyr. Staten har holdt hånden under markedet, så krisen ikke har ramt så hårdt, som det ellers ville være tilfældet, og dermed har man bevaret arbejdspladser. Staten har holdt hånden under markedet, så krisen har ramt knap så hårdt, siger organisationens adm. direktør, Anders Hundahl.