Milliardær vil købe Mols-Linien for en slik

Den tidligere ejer af Den Blå Avis er interesseret i at overtage Mols-linien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den farverige finansmand Karsten Ree står på spring for at gøre en god handel i det underskudsgivende rederi Mols-Linien, skriver dagbladet Børsen.

En egentlig aftale kræver dog, at Ree kan få rederiet for en slik, hvilket de banker, der holder hånden under rederiets pressede storaktionærer, indtil videre ikke har vist interesse for.

Ree, der blev milliardær på salget af Den Blå Avis til amerikanske Ebay i 2008, bekræfter, at han har været i dialog om Mols-Linien med Amagerbanken, der sammen med Nykredit har store udlån til den eksisterende aktionærkreds.

-Jeg har spurgt Amagerbanken, hvordan den er stemt omkring Mols-Linien, og der har jeg fået det svar, at de tager det stille og roligt. Jeg siger vist ikke for meget, hvis jeg bekræfter, at jeg lurepasser, siger Karsten Ree, der er
storaktionær i Amagerbanken.

Direkte adspurgt, om han er interesseret i at købe Mols-Linien, siger han til Børsen:

-Jeg kan ikke gå længere end til at sige, at jeg sammen med Grenaa Kommune og havnedirektøren overordnet set er interesseret i, at der måtte komme en rute fra Sjælland til Grenaa. Og Mols-Linien har brug for en glad køber, siger Karsten Ree, der foruden sit ejerskab i Amagerbanken og Cimber Sterling blandt andet har investeret stort i  etableringen af et bioetanol-projekt på Grenaa Havn.

Plan om knudepunktI dag sejler Mols-Liniens fem færger mellem Odden og Ebeltoft, Odden og Århus samt Kalundborg
og Århus. Rees plan går dermed ud på at få genetableret Grenaas position som det centrale knudepunkt, der binder Jylland sammen med Sjælland, hvilket var tilfældet med overfarten Grenaa-Hundested, der lukkede i 1996.

De fire økonomisk pressede storaktionærer i Mols-Linien - advokat Olav Damkiær-Classen, Carsten Berger, eksbokser Hans-Henrik Palm og ejendomsinvestoren Henrik Ørbekker - forsøgte for mere end et år siden forgæves at skaffe en køber til deres aktiepost på omkring 60 pct. af Mols-Linien.

Foruden de fire er rederiet Clipper storaktionær i Mols-Linien med en ejerandel på 30 pct. Mols-Liniens børsværdi var i foråret 2008 på mere end 3 mia. kr. I dag ligger den på lidt over 800 mio.