Mike om foredrag: Det var sjovt

I ugens Lev Livet bliver deltager Mike Ipsen sat på en noget personlig prøve. Han skal fortælle en flok fremmede sygeplejestuderende om sin overvægt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 minutter. Så lang forberedelsestid har Lev Livet-deltager Mike Ipsen til sit foredrag om overvægt. Foran ham venter en klasse af sygeplejestuderende som alle sidder klar til én ting: At høre Mike fortælle om, hvorfor han blev overvægtig, og hvorfor det er hans egen skyld.

- Det er spændende, men lige nu er jeg helt blank. Jeg har aldrig prøvet det før, lyder det ærligt fra Mike.

Effektivt sætte ord på
Det er instruktør Birgitte Nymann, der har besluttet at sætte 31-årige Mike på prøve. Ikke alene skal generte Mike udfordres til at komme ud af sin skal - han skal først og fremmest bruge det i forbindelse med sit vægttab.

- Det er rigtig godt at sætte ord på det, vi lærer. Vi ved, at man lager ca. 10 pct. af dét, man hører. 20 pct. af dét man ser. 30 pct af dét man hører og ser, men hele 85 pct. af dét, vi giver videre til andre. Så det er vigtigt, hvis man virkelig ønsker at tage ny viden til sig, at man siger det til andre, forklarer Birgitte Nymann.

Overraskende sjovt
På trods af den korte forberedelsestid er det en fattet og velformuleret Mike, der indtager undervisningslokalet. Og de fem minutter, der var afsat til foredraget ender med at blive til godt en halv time.

- Det var mærkeligt til at starte med. At stå der og fortælle om én selv. Men nu her bagefter tænker jeg, at det var meget sjovt, siger Mike.

Både publikum og instruktør Birgitte Nymann er positivt overraskede over den generte 31-årige fra Hørve. 

- Du gjorde alt det, man skal gøre for at holde et godt foredrag. Du starter ud med at sige noget sjovt og så har du fanget dem. Og så fortæller du helt personlige ting om dig selv og kommer med sjove bemærkninger undervejs. Og så er du helt vildt velformuleret, roser Birgitte Nymann.