Mike kæmper med følelserne

Via rollespil skal Mike og Tina forsøge at komme mere i kontakt med deres følelser. Men den opgave viser sig sværere end som så. Især Mike modsætter sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste uges psykoterapi på Sørup Herregård afslørede især én ting. Lev Livet-deltagerne Mike og Tina har svært ved at tale om følelser og mærke dem. Derfor er denne uges mission at lære de to at vise følelser. Men specielt Mike er nærmest urokkeligt skeptisk.


- Jeg kan ikke. Jeg har aldrig talt om følelser på den måde. Jeg ved ikke hvorfor – sådan er jeg bare indstillet, siger Mike.


Sparer på vredenGennem rollespil forsøger skuespiller og psykoterapeut Louise Herbert ihærdigt at lokke følelser ud af de to deltagere. Men det bliver hurtigt tydeligt, at især Mike føler sig utryg ved opgaverne. Faktisk byder Mike slet ikke ind på rollespillet om at vise vrede.


- Det er selvfølgelig ikke unaturligt at blive vred. Det skal vi alle sammen blive i visse situationer. Men det er unaturligt for mig at gøre det i en påduttet situation. Selvfølgelig har jeg vrede, men jeg bruger den kun, når jeg skal bruge den, forklarer Mike.


Men den køber instruktør Birgitte Nymann ikke.


- Han bliver jo vred undervejs, han kan bare ikke rigtig mærke det. Mikes problem er, at han kun kan mærke yderpolerne – når han virkelig er vred. Men småprovokationer kan han ikke mærke i det daglige, og det er dem, han skal bruge til at navigere i sit liv.