Michael Rex færdig i politik

Efter adskillige år i både byråd og regionsråd er det slut. Michael Rex (S) fra Næstved blev ikke stemt ind denne gang, og nu er det slut med politik, siger han

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver nogle timer tilovers i kalenderen fra 1. januar for Michael Rex' (S) vedkommende. Efter 12 år i Næstved byråd og lige så lang tid i først amtsrådet og senere regionsrådet er det slut med politik. Michael Rex fik ikke stemmer nok til at komme ind nogen af stederne den her gang.

- Det er vælgernes dom, og sådan er det, så det tager jeg i stiv arm. Det lå jo lidt i kortene med den placering, jeg havde på listen, så jeg var forberedt på, at det kunne ske, siger han til TV2 ØST.

Partiskift har kostet stemmer

Michael Rex stillede i starten af sin politiske karriere op for Dansk Folkeparti, men i 2010 da Køge blev valgt som hjemby for det nye supersygehus, forlod han i protest partiet, fordi hans fæller i regionsrådet bakkede op om Køge, mens han mente, at Næstved burde have sygehuset.

I april 2010 kom det frem, at han i stedet ville være Socialdemokrat, og han erkender, at skiftet har kostet på stemmekontoen, som siger over 8000 færre personlige stemmer i regionen i forhold til 2009 og 1200 færre personlige stemmer ved kommunalvalget i forhold til sidste gang.

- Selvfølgelig betyder det noget, at jeg har skiftet parti, og det har jeg mistet nogle stemmer på. Vælgerne skal lige nå at se en an, og så tror jeg også, at den øgede valgdeltagelse har haft betydning for, at jeg ikke fik stemmer nok til at komme ind. Der er flere unge, der har stemt denne gang, og de har stemt på yngre kandidater. Det kan man se i Næstved, og det synes jeg er fint, siger Michael Rex.

Slut med politik

Han fylder 65 år i juni næste år og vil være 68 år, hvis han om 4 år skulle stille op igen, men det kommer ikke til at ske, siger han.

- Selvfølgelig skal jeg lige vænne mig til, at det er slut med politik, men nu vil jeg bruge noget tid på at se mine børn og børnebørn, og jeg kommer ikke til at stille op igen, lyder det fra Rex.