Michael Rasmussen i mexicansk flirt

Cykelrytteren Michael Rasmussen overvejer at skifte statsborgerskab, så han i fremtiden muligvis skal køre for Mexico.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Rasmussen overvejer at blive mexicansk statsborger, så han kan køre med ved VM og OL.

- Jeg har undersøgt mulighederne og har grundigt overvejet at skifte statsborgerskab, så jeg kan komme til at køre mesterskabsløb i fremtiden. Og jeg overvejer stadig. Jeg har jo ikke ligefrem mødt mange fordele ved at være dansker i de seneste år, siger cykelrytteren, der er gift med en mexicaner, til Ekstra Bladet.

Han har ikke de store problemer med at droppe Danmark og Danmarks Cykle Union (DCU). Især DCU er han godt træt af, fordi unionen har givet rytteren den kolde skulder efter Tour de France 2007, hvor Michael Rasmussen blev smidt ud af løbet for at have løjet om sine opholdssteder forud for det franske etapeløb.

- Jeg synes, de er nogle tosser i DCU. Jeg skylder ikke DCU noget, så rent cykelmæssigt har jeg ingen betænkeligheder ved at få mexicansk pas. Det er snarere DCU, der skylder mig en undskyldning, siger Michael Rasmussen. 

Hvis Michael Rasmussen skifter Danmark ud med et andet land, er det ikke første gang i dansk cykling. VM-bronzevinderen Linda Villumsen meddelte i fredags, at hun bliver statsborger i New Zealand.

/ritzau/