Mest læste november: Chikanebilisten

Den mest læste historie på hjemmesiden i november var historien om chikanebilisten på motorvejen ved Ringsted. TV2 ØST har set nærmere på, hvor langt politiet er nået med efterforskningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere vidner forklarer nu, at den forreste af de tre biler, der var involveret i en dødsulykke på motorvejen ved Ringsted sidst i november, holdt helt stille på motorvejen for at chikanere medtrafikanten bagved. Politiets tekniske undersøgelser understøtter forklaringerne.

Før den hårde opbremsning har to bilister kørt og generet hinanden i overhalingsbanen med lygter og langefingre. Den forreste af de to – en 29-årig mand fra København – vil stoppe den dumdristige leg ved at give den bagvedkørende et chok og bremser derfor hårdt op. Hvad føreren ikke tænker på er, at der er andre biler på motorvejen. En tredje bil, der bliver ført af en 43-årig kvinde fra Jyllinge, har ikke set chikanekørslen og bremser for sent. Hendes bil starter et harmonika-sammenstød, der får en tragisk slutning. En 26-årig kvinde, der er medpassager i den midterste bil, dør, da bilen kommer i klemme mellem de to andre.

Føreren af den forreste bil har selv forklaret, at han kørte mellem 40 og 50 kilometer i timen, da ulykken skete, men nu tyder vidneforklaringer og politiets tekniske undersøgelser altså på, at han har pyntet på sandheden. Den 29-årige mand sidder lige nu varetægtsfængslet. Han er sigtet for uagtsomt manddrab og for brud på straffelovens paragraf 252. Den lyder sådan her:

Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.        

Politiet kan endnu ikke sige, om de to andre involverede bilister vil blive sigtet for lovbrud.

TV2 ØST har set nærmere på de aggressive bilister i trafikken. Se indslaget herunder:
[video:flv:081125_chikane.flv]

Sikkerhedssele skyld i kvindes død

Hvis den 26-årige kvinde fra motorvejsulykken havde spændt sin sele rigtigt, var hun måske sluppet med livet i behold.  

Kvinden døde af indre kvæstelser, og politiet mistænker en forkert spændt sikkerhedssele for at være skyld i kvindens død. Kvindens kæreste, der førte bilen, har forklaret, at kvinden i stedet for at spænde selen hen over brystet havde spændt selen under armen og hen over maven. Obduktionen af kvinden understøtter kærestens forklaring. Kvindens krop havde nemlig trykmærker under brystet.

- Vi ser desværre med jævne mellemrum, at især kvinder spænder deres sele forkert, og det er livsfarligt. Det er lige før, at ingen sele er bedre end en forkert spændt sele, lyder det fra Elo Andersen, der er vicepolitikommissær hos politiet i Ringsted.

Ingen af de andre involverede i ulykken kom alvorligt til skade.