Mest læste maj: Plejefar og kondiløb

To begivenheder lå side om side i kampen om læsernes interesse i maj. Plejefar-sagen og TV2 ØST-løbet. To begivenheder, der også kommer til at trække læsere i 2009. Læs hvorfor her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Plejefar-sag ikke slut endnu

I maj var en live reportage fra en retssag den mest læste her på hjemmesiden. En 52-årig mand fra Skælskør sad dengang på anklagebænken for at have sexmisbrugt tre forældreløse piger, der var anbragt på mandens private opholdssted. Vi medier gav sagen navnet plejefar-sagen.

Det mest bemærkelsesværdige ved sagen var det massive svigt, de tre børn blev ofre for. I retten kom det frem, at flere af de voksne, der på papiret var tryghedspersoner i pigernes liv, lukkede øjne og øre for deres nødråb. Måske var historien simpelthen for grum til, at sagsbehandlere ved den gamle Skælskør Kommune og andre voksne turde tro på den.

Retssagen endte med, at manden fik en dom på fem års fængsel. Han mistede også retten til at have med børn at gøre, men sidste ord i sagen er ikke sagt endnu. Manden har nemlig anket byrettens dom til landsretten. Ankesagen begynder den 27. januar og er berammet til fem retsdage.

Trods anklagemyndighedens protester har manden fra Skælskør ikke på noget tidspunkt været varetægtsfængslet.

Du kan se video fra domsafsigelsen og læse hele reportagen fra retten her:
Live fra retten: Plejefar-sagen

TV2 ØST løber igen

En anden og mere munter side, mange af vores seere klikkede sig ind på i maj, var en side om TV2 ØST løbet.

På en solskinsdag luftede knap 700 deltagere deres kondisko i en skov ved Næstved. TV2 ØST stod bag motionsløbet, og overskuddet gik til Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, der har lovet, at de vil bruge pengene til motion og sport for overvægtige børn og unge.


Her kan du gense TV2 ØSTs indslag fra løbet. Du kan også følge nogle friske løbere, som Sille Roulund fulgte i månederne op til løbet. Læs mere...

TV2 ØST løber igen i 2009, så hvis du har lyst til at tilbagelægge en rute på 5, 10 eller 21,1 kilometer sammen med os, kan du godt begynde at træne. Løbet bliver skudt i gang klokken 10.00 søndag den 3. maj. Igen er det Næstved, der lægger skov til de svedige løbere. I 2010 er Kalundborg vært for TV2 ØST løbet.