Mest læste august: Regionens sødeste kæledyr

Ideen var at lave en hyggelig afstemning og finde frem til regionens sødeste kæledyr. Det endte i snyd og aflysning. Læs historien og gense de mange søde billeder, som tv2east.dk's brugere sendte ind til redaktionen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvem ejer regionens sødeste kæledyr? Er det dig? Send dine billeder ind, og vær med i afstemningen, lød opfordringen i slutningen af juli måned i år. Og det var der rigtigt mange af regionens kæledyrsejere der gjorde.

Redaktionsmailen bugnede med billeder af kæledyr fra alle afkroge af regionen. TV2 ØST modtog så mange billeder, at der måtte flere afstemninger til. Først en indledende runde, hvor hjemmesidens brugere kunne stemme på de kæledyr der skulle i en semifinalerunde. Derefter en semifinale hvor de seks finaledeltager blev fundet. Men så gik det galt...

Aftenen før vinderen skulle kåret begyndte der at ske mystiske ting med afstemningen.

- Tallene ser meget mærkelige ud. Der er en udsædvanlig stor forskel på billedernes rating. Problemet er sandsynligvis, at man kan stemme flere gange, hvis man logger på nettet fra en mobiltelefon, udtalte webmaster på tv2east.dk, András Ács.

Afstemning: aflyst
Efter lange overvejelser besluttede webredaktionen sig for at aflyse afstemningen, da det var umuligt at finde frem til den sande vinder.

- Det irriterer mig grænseløst at der er blevet snydt, fordi der er børn, der har sendt billeder ind af deres kæledyr og jeg kan godt sætte mig ind i, hvis de bliver kede af det og har svært ved at forstå, at der er - såkaldte - voksne der vil snyde på den her usle måde, skrev webredaktør, Klaus Wendelboe, i en kommentar på tv2east.dk. Og brugerne af hjemmesiden gav ham ret, i de mange kommentarer der efterfølgende blev skrevet på siden.

Bedre held næste gang
TV2 ØST kunne desværre ikke kåre regionens sødeste kæledyr 2008. Men vi arbejder på at finde frem til et vandtæt afstemningssystem, så vi næste år kan finde "Regionens sødeste kæledyr 2009". Hold øje med hjemmesiden for flere oplysninger.

Herunder kan du se de seks finaledeltagere i konkurrencen: