Mere snyd på midt- og sydsjælland

Midt- og sydsjællænderne snyder mere i skat - mens de nordjyske virksomheder er de mest regelrette. Det viser undersøgelse fra Skat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny undersøgelse, som Skat har lavet, gør det nemmere at se, hvor der bliver snydt med skatten - og hvor der fejles, fordi reglerne er svære at forstå og følge.

Mere end 22.000 borgere og virksomheder i alle egne af landet er med i undersøgelsen, der skal være med til at give Skat mulighed for at målrette vores vejledning og kontrol, siger direktør Steffen Normann Hansen.

Og faktisk snydes der ikke så meget på vægten. Undersøgelsen viser, at 93 procent af virksomhederne er medspillere. Det samme gælder for 99 procent af alle borgere i Danmark.

- Rapporten bekræfter vores tro på, at langt de fleste fejl opstår på grund af manglende viden og forståelse af reglerne. Vi har altså fat i den lange ende, når vi arbejder ud fra en strategi om, at langt de fleste gerne vil betale deres skat, og vi derfor koncentrerer vores kontrol om de bevidste snydere, pointerer Steffen Normann Hansen.

I undersøgelsen kan man se, at der rent faktisk er forskel på snyderiet regionalt.

- Vi ved endnu ikke, hvorfor for eksempel midtjyderne snyder mindre end midt- og sydsjællænderne, eller hvorfor de nordjyske virksomheder er landets mest regelrette, men det er noget, vi vil se på i det videre arbejde, siger Steffen Normann Hansen.

Danmark er sammen med USA de første på verdensplan, der har gennemført så omfattende undersøgelser af borgere og virksomheders efterlevelse af reglerne, oplyser Skat.