Mere plads i morgentoget

Efter efterårsferien lover DSB, at det bliver nemmere at finde en siddeplads i toget mod København fra Kalundborg. Et ekstra togsæt giver plads til 120 ekstra numser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pendlerne fra Roskilde mod København kan se frem til mere plads i toget, når hverdagen starter igen efter efterårsferien. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Fra mandag efter efterårsferien begynder vi at sætte en ekstra vogn ind på den hårdest ramte afgang klokken 7.32, siger Søren Eriksen, administrerende direktør i DSB.

Det ekstra togsæt giver 120 ekstra siddepladser i toget fra Kalundborg til København. Forventningen er, at det vil betyde siddepladser til alle.

Indtil videre kan DSB ikke love flere vogne på andre afgange fra Roskilde, som er Danmarks største påstigningsstation med 30.000 passagerer dagligt.

- I myldretiden er problemet, at vi bruger det materiel, vi har. Mere tog på én strækning koster derfor på en anden strækning, siger Søren Eriksen.

Togrejsende fra Roskilde kan også begynde at glæde sig til at slippe for det ekstragebyr, der bliver pålagt mellem Roskilde og København på visse afgange til og fra Jylland.

- Når vi vælger at afskaffe det, er det, fordi vi får flere og flere lyntog, som giver flere togpladser til dem, der rejser langt, siger Søren Eriksen.

/ritzau/