Medieordførere i duel om regionalt public service

I aftes diskuterede de to medieordførere fra Venstre og Socialdemokratiet fremtiden for de regionale public service medier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Michala Nathan

De to medieordførere Ellen Trane Nørby fra Venstre og Mogens Jensen fra Socialdemokratiet mødtes i aftes i en politisk duel om fremtidens regionale public service medier.

Baggrunden for duellen er Venstres forslag om at samle P4 Sjælland og TV2 ØST i en selvstændig public service enhed. De to medieordførere er langt fra enige.

Venstre vil sammenlægge
Ellen Trane Nørby mener, at sammenlægningen vil gavne de regionale medier.

- Vi tror, at det er en rigtig god ide både at lægge tingene sammen på sigt, men også at samarbejde, så man ikke sender reportere ud og dækker det samme, men man i stedet kan dække tre gange så meget, siger hun.

Socialdemokratiet uenig
Mogens Jensen mener imidlertid, at en sammenlægning vil skabe en monopoltilstand og derved ødelægge konkurrencen mellem P4 Sjælland og TV 2 Øst.

- Du vil også kunne effektivisere ved at lægge TV 2 og DR sammen som en helhed, men så vil du jo miste, at vi har to forskellige tv-kanaler og to medie-stationer, der giver danskerne noget forskelligt i dag. Det ønsker jeg ikke, siger han.

Medlemmer fra både TV2 ØST's repræsentantskab og P4 Sjællands dialogfora medvirkede i debatmødet, der blev afholdt i lokalerne på TV2 ØST.