¨

Medicin ødelægger tænderne

Foto: TV ØST

Meget medicin giver mundtørhed som bivirkning, og det øger risikoen for huller og tandkødsproblemer markant - lægerne glemmer bare at fortælle det til patienterne.

Britt Holmberg fra Bandholm tager 20 piller om dagen. Pillerne hjælper mod smerter og depression, men de har også ødelagt hendes tænder.

- Jeg føler mig ulækker. Selvom jeg børster tænder, gurkler og bruger tandtråd, så har jeg følelsen af, at jeg lugter ud af munden.

Hverken Britt Holmbergs læge - eller medicinens indpakning - fortalte, at medicinen øger risikoen for huller og tandkødsproblemer.

- Der stod mundtørhed, ja, men jeg var da ikke klar over, det kunne ødelægge mine tænder. Det havde jeg ingen anelse om.

Spyt skylder madrester, syre og affaldsstoffer væk, men når medicin giver mundtørhed, sker det ikke, og så øges risikoen for tandsygdomme markant.

Lægemiddelstyrelsen mener, lægerne er for dårlige til at fortælle om bivirkningen af bivirkningen.

- Jeg tror ikke, at alle læger er klar over, der er mange lægemidler, som kan give den her bivirkning, siger Doris Stenver, som er overlæge hos Lægemiddelstyrelsen.

Det er en lang række medicin, som giver mundtørhed. Det kan være medicin mod depression, overaktiv blære, skizofreni og psykoser, smerter, forhøjet blodtryk og allergi.

02:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App