¨

Medarbejderes løn sænkes i Inspiration

Foto: TV ØST

For at redde arbejdspladser i den landsdækkende isenkræmmerkæde Inspiration bliver medarbejdernes løn sat ned.

Fra den 1. august får medarbejderne i isenkræmmerkæde Inspiration færre penge ind på kontoen, når lønnen går ind. Kæden har blandt andet butikker i Næstved, Nykøbing Falster, Holbæk og Køge.

De menige medarbejdere går omkring 1.000 kr. ned i løn, mens cheferne kan vente sig en noget større lønnedgang. Det skriver P4 Sjælland.

Ifølge P4 Sjælland skrumper lønsedlen, fordi virksomheden vil redde arbejdspladser efter, kæden har kæmpet med økonomien i en række år.

Holbæk slipper
Den gennerelle lønnedgang kommer ifølge Nordvestnyt.dk ikke til at ske i Holbæk.

I alt er det 41 butikker, der bliver ramt af nedskæringerne. Det er de butikker, som er Inspirations-kæden ejer. Derudover er der 9 associerede butikker, som ikke nødvendigvis behøver at underlægge sig lønnedgangen.

Inspirations-afdelingen i Holbæk er associeret og ejet af Peter Zinck. Han fortæller til Dagbladet Nordvestnyt, at medarbejderne i Holbæk ikke bliver ramt af nedskæringer på deres lønninger.

HK går imod
I HK mener man ikke, at den kollektive lønnedgang er den rigtige måde at løse de økonomiske problemer på.

- Vores medlemmer skal ikke på deres løn betale for at holde en virksomhed kørende, der ikke er sund, og som ikke kan drives af sig selv, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen til P4 Sjælland.

Alligevel oplyser P4 Sjælland, at HK mener, at en lønnedgang er bedre end en fyreseddel.

I Dansk Erhverv kender man godt fænomenet.

- Hvis man vil overleve som virksomhed, så må man tilpasse omkostningerne til den virkelighed, der er, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Ole Steen Olsen til P4 Sjælland.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App