Mathilde vender kajakken

Kalundborg Knights står for Mathildes fjerde udfordring. Her skal Mathilde forsøge sig med en grønlændervending – og bare rolig, hun drukner ikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagens kajakudfordring finder sted i Kalundborg Roklub. Vejret er vindstille, og der er høj sol, men udfordringen bekymrer Mathilde.

 - Jeg er bange for, at det bliver med livet som indsats i dag, siger hun.

Flot, hun prøver

Dagens instruktør, der er formand for Kalundborg Roklub, hedder Jeppe Sørensen. 

- Udfordringen er, at se, om du kan lave en grønlændervending. Det er flot, hvis du tør prøve. Der er ikke mange, der laver en grønlændervending første gang, de roer havkajak, men det er set, siger han. 

En grønlændervending går ud på, at man skal dreje 360 grader rundt i sin kajak og blive i den hele vejen rundt.

Selvom Mathilde har små odds, så er hun stadig frisk på at give den et hæderligt forsøg. Det første, der skal ske, er, at Mathilde skal lære at sidde i kajakken. Hun når kun at sidde i kajakken fem minutter, og så ligger hun og raller under en gangbro.

Mod alle odds tror Mathilde på sig selv

Det slår hende ikke ud, og hun kaster sig ud i først at lave en halv grønlændervending. Her skal man halvt rundt, og så komme ud af kajakken, mens man er under vandet.

Det klarer Mathilde i første hug.

 - Pyh… det var ikke så slemt. Jeg gik lidt i panik, da jeg kom under vandet, men det her kan jeg godt, siger Mathilde, efter hun er kommet op til overfladen igen.

Kajak er en sport, der i den grad træner overkroppen - både kondition, styrke og balance.

Grønlændervendingen udfordrer

Efter den halve grønlændervendingen, er der kun én ting tilbage. Nemlig at komme hele vejen rundt.

- Det her er jeg virkelig spændt på. Jeg vil virkelig gerne klare den, men det bliver svært, siger hun.

Men hun klarer den ikke. Og det falder ikke i god jord. 

- Jeg er mega skuffet over, at jeg ikke klarede den, men jeg lavede den halve. Og det har været en fantastisk aften med søde mennesker, en masse grin og fantastisk natur, siger hun.

 Og dommen fra dagens instruktør, Jeppe Sørensen er god.

- Jeg er imponeret over, hvordan Mathilde klarede det den halve grønlændervending. Hun har ikke roet i kajak før, og lader sig ikke slå ud af problemerne i starten, siger han.