Massive snemasser giver udfordringer

Lolland-Falster og Sydsjælland er torsdag formiddag begravet i sne. Dansk Autohjælp har siden midnat trukket 250 fri af snedriverne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden onsdag aften har politiet frarådet al udkørsel på Lolland-Falster og Møn og al unødig udkørsel på Syd- og Midtsjælland. Alligevel har Dansk Autohjælps stationer i disse områder ikke haft et roligt øjeblik.

- Stationerne i den sydlige del af regionen laver stort set ikke andet end at trække biler fri. Og det er ikke lige nemt alle steder., fortæller Ellen Trolle, Vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp.

- Det er ikke alle biler, vi har kunnet få fri, men så har vi sørget for at fragte chauffører og evt. passagerer godt hjem. Så bliver det bilens tur senere, fortsætter Ellen Trolle.

Frem til kl. 11 har Dansk Autohjælp på landsplan været ude hos 600 biler, herunder 150 med starthjælp og 250 fritrækninger. Det er langt over det normale, men dog ikke så slemt som bl.a. mandag og tirsdag i denne uge.

- Selv om tallene er knap så høje i dag, er der rigtig meget arbejde, fordi det er nogle rigtig vanskelige fritrækninger, vi kommer ud til. Det ekstreme vejr giver virkelig udfordringer for redderne, så vi kan kun opfordre til, at bilisterne følger politiets meldinger, siger Ellen Trolle.