¨

Massiv færdselskampagne ved skoleveje

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Hver tredje bilist sænker ikke farten på skoleveje, det viser en undersøgelse fra Q8. Politiet har nu sat en omfattende færdselskampagne i værk for at gøre vejene mere sikre.

De næste tre uger er politiet massivt til stede på veje tæt på skoler. Det er en landsdækkende kampagne, som politiet har iværksat.

Ole Riis fra færdselspolitiet under Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fortæller, at alt disponibelt færdselsmandskab er ude på vejene ved skolerne.

Kampagnen løber over de næste to uger, og politiet forsøger så vidt muligt at dække alle skoler i politikredsen.

- Det er vigtigt at gøre folk opmærksom på, at der en masse nye svage trafikanter ude på vejene. Der er mange børn, der starter i skole, som ikke er vant til at færdes i trafikken. Det er netop de her sårbare trafikanter, vi vil skabe opmærksomhed omkring, siger Ole Riis.

Unge forældre er værst
Politiet har de seneste år lavet lignende kampagner i forbindelse med skolestart, men tal fra en Q8-undersøgelse, der er lavet af analysefirmaet YouGov, viser, at 35 procent af alle bilister ignorerer opfordringerne om at sænke farten på skolevejene.

Undersøgelsen viser også, at det især er unge forældre, der ikke sætter farten ned på skolevejene.

Ved Møllevangsskolen i Rønnede har tre politimænd her til formiddag stoppet en person, der kører for stærkt og ti personer, der kører uden sele. Her var det otte voksne, der ikke havde fået spændt sikkerhedsselen og to børn, der ikke var spændt fast.

- Der er desværre nogen, der kører rigtig stærkt. På skoleveje mellem klokken otte og ni kan vi finde folk, der får en betinget frakendelse af kørekortet, altså over 60 procent for stærkt, så det er trist, at folk kører så stærkt, siger Jakob Fosgerav, der er politiassistent ved Møllevangsskolen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Taget på fersk gerning

Henrik Larsen fra Borup blev taget med 60 km/t, foran Møllevangsskolen i Kongsted, hvor man må køre 50 km/t. Han kørte også uden sele.

- Nu har jeg selv børn, det kan jeg godt få lidt dårlig samvittighed over, når nu det er foran en skole. Men man skal selvfølgelig ikke køre for stærkt, uanset hvor det er henne, siger han.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App