Masser af regn på vej

I løbet af halvandet døgn forventer TV2 Vejret, at der kan falde op til 60 millimeter regn over vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste steder er det allerede gået i gang. Regnvejret rammer i øjeblikket vores region i stor stil.

Ifølge TV2 Vejrets Cecilie Hother, kan vi se frem til nogle rigtigt våde dage, i vores region.

- Der er allerede faldet omkring 5 millimeter i Flakkebjerg ved Slagelse, og Sydsjælland og Lolland-Falster er den del af Danmark der bliver hårdest ramt, siger hun.

Det forventes, at der vil falde over 40 millimeter alene i dag. Og i perioden fra i morges til i morgen aften, vil der falde op mod 60 millimeter på de hårdest ramte steder.

Ifølge ISS Skadesservice, kan det være svært at sige, om 60 millimeter vand vil forårsage skader eller ej.

- Det kan give rigtig mange vandskader, og det kan give ingen vandskader. Det afhænger meget af den måde, vandet falder på, siger Regionsdirektør Jacob Linding.

Men for at sikre sig bedst muligt, er der et rigtig godt råd man kan følge.

- Det gode råd er, at sørge for, at udendørs brønde og kloakdæksler er fri for gammelt græs og nedfaldne blade. På den måde kan vandet løbe frit ned i kloakken, siger Jacob Linding.

Hvis uheldet alligevel er ude, gælder det ifølge ISS Skadesservice om hurtigst muligt at klodse møbler op, så de ikke tager skade. Alle tæpper skal udenfor, og så er det ellers bare at ringe til forsikringsselskabet. Det er i øvrigt også vigtigt, ikke at smide noget som helst ud, før det er aftalt med forsikringsselskabet.