¨

Masser af gratis musik på bibliotekerne

Foto: TV ØST

'Downlån' gratis musik fra verdens første og største hjemmeside af slagsen. Det er nu muligt via de danske biblioteker.

Det er slut med at gå rundt med røde øre over at piratkopiere musik, for nu kan man nemt downloade alverdens musik helt gratis. Det er bibliotekerne, der har lanceret netmusik.dk, hvorfra alle fastboende borgere i Danmark frit kan 'downlåne' musikken i 7 dage, hvorefter den ikke kan afspilles længere.

På Næstved Hovedbibliotek har der været stor interesse for den gratis musik, siger Lars Ovesen, musikbibliotekar på Næstved Hovedbibliotek.
- Vi har ca. 162 aktive brugere hver måned, og disse downlåner omkring 8.500 numre hver måned. Det er rigtig smart, men vi har ikke så mange brugere endnu, siger Lars Ovesen og forklarer, at der er rigtig meget musik til fri afbenyttelse.

- På hjemmesiden er der 2.440.000 numre lige nu, og der bliver lagt ca. 100.000 nye numre ind hver måned, både nye og gamle numre, siger han.

Hjemmesiden er en af bibliotekernes gratis ydelser, men bl.a. KODA, foreningen for komponistersrettigheder, kræver penge for udlåningen af musikken, så i år må bibliotekerne i Næstved af med 80.000 kr. i omkostninger, hvilket svarer til, at hvert nummer koster omkring 10 øre.

Næste år vil udgiften for Næstved Bibliotek formentlig blive en del højere grundet et forhåbentligt større antal brugere, mener Lars Ovesen.
- Vi håber på at få flere brugere, og vi regner da også med det, da vi lige nu kører én kampagne for sitet, siger Lars Ovesen, der også selv synes, at det er et godt tiltag.

- Vi har ikke planer om at udkonkurrere andre udbydere af musik som fx TDC Play eller iTunes, men vi synes da, at dette er et godt alternativ til andre sider, og vi håber, at det bliver en stor succes.

Af Simone Møller Krogh

 

 


Du kan finde bibliotekernes gratis musik-sted på netmusik.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App