¨

Masser af aktiviteter i ferien

Foto: TV ØST

Vi har samlet masser af regionale foreslag til aktiviteter i efterårsferien.

Der er masser at glæde sig til i efterårsferien.

Ferien har nemlig fået kreativiteten til at blomstre i området.

Vi har samlet en række af tilbuddene i vores område - med links, hvor vi har dem.

Se listen her.

Knuthenborg sætter fokus på mad i efterårsferien. Formidlere og dyrepassere laver bl.a. et foderværksted, hvor der tilberedes og fortælles om foder til de forskellige dyr. Og så er der mulighed for at overvære fodringer. Der er et roelygte-værksted og bagte æbler på menuen. Se mere på knuthenborgs hjemmeside.

Museum Lolland-Falster kan blandt andet lokke med æblemost og æbledukker samt et gensyn med ”Lys over Lolland”. Se alle aktiviteterne her.

Vikingeborgen Trelleborg. Tag med på en tidsrejse. Kom med 1000 år tilbage i tiden – til vikingetiden og Kong Harald Blåtands fantastiske borg. Se mere om det på Trelleborgs hjemmeside.

HalloHviin i BonBon-Land – det bliver møg (u)hyggeligt. Den sydsjællandske forlystelsespark lover kildren i maven, hekse, labyrint og meget mere. Se mere på BonBonlands hjemmeside.

I Andelslandsbyen Nyvang behøver man ikke at kede sig i efterårsferien. Det omfattende program byder blandt meget andet på politihunde, biavlere, gode opskrifter og et kys fra en bagerjomfru. Læs mere her.

Fossiljagt i Faxe Kalkbrud. Tag i kalkbruddet sammen med en guide fra Geomuseum Faxe. Her kan du finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler fra dengang hvor der voksede et frodigt koralrev ved Faxe og hajer og krokodiller patruljerede rundt i vandmasserne. Læs mere her.

På Hempel Glasmuseum er efterårsferien er sidste chance for at se udstillingen ”Perler af glas - farverige historier”.  I GlasSpiren kan hele familien muntre sig med at dekorere og sandslibe deres eget glas. Se mere her.

Prøv jobbet som vognstyrer på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Det er mulighed for at få en lynkursus hele efterårsferien. Læs mere her.

Tag på sørøvertogt med færgen IDA. Der er sørøverquiz, skattejagt, tegnekonkurrence og mulighed for at styre færgen på turen mellem Bogø og Stubbekøbing. Se sejlplanen her.

På Middelaldercentret er det 20. gang, at dørene bliver slået op for særlige aktiviteter i efterårsferien. Ridderturneringer, blidekast, dukketeater, kanonskud og man kan også forsøge sig med ét af middelalderens farligste våben – den mægtige langbue. Se hele programmet her.

I Ringsted omfatter programmet blandt andet skovture, skattejagt og zombiejagt. Se hvor og hvornår her.

Avanceret Te-Salon på Bakkegaard Gæstgiveri, der ligger 3 min. fra Møns Klint. Hvis man vil opleve både smuk natur og seriøs te i efterårsvejret, så er der mere info her.

RUMLERIM spiller musik for børn fra 3 til 85 år. Det foregår i Pakhuset tirsdag d. 16. oktober kl. 10.30 Her serveres gruopvækkende oplevelser med nullermænd, lækkersultne klatkagetrolde og smaskende kykloper. Læs mere her.

Tag på Sorø Museum i efterårsferien og spil ”genstands-banko”. Desuden er der gør det selv aktiviteter for børn i museets permanente udstillinger: Skriv med pen og blæk, leg med gammelt legetøj, prøv en munke-kutte eller design dit eget ridder-skjold. Læs mere her.

Byg med LEGO på Næstved Hovedbibliotek. Og deltag i en konkurrence om fine præmier. Læs mere her.
 
Den 17. og 18. oktober er der gang i Gislinge Hallen fra 9-16. Der er blandt andet en otte meter høj klatrevæg, du kan møde en Lego-ambassadør og så er det gratis.

Børnekulturhuset i Næstved går i fisk i efterårsferien. Med papir, saks, knapper, limpistoler og andre gode materialer, bliver papkasser tryllet om til flotte og spændende akvarier med plads til farverige fisk, drager eller andet kryb. Fra tirsdag den 16. til og med torsdag d. 18. oktober.  kl. 10.00 til 16.00.

"Nielsen og Fisk" er en eventyrlig forestilling for 3 til 8 år på Aksen, Centervejen i Asnæs. Tid: onsdag d. 17. oktober kl. 10.00. Gratis billetter kan hentes på bibliotekerne i Nykøbing, Vig og Asnæs.

Præstø og Vordingborg Bibliotek bygger fuglekasser og insektboliger. Præstø Bibliotek. Onsdag d. 17. oktober 2012 Kl. 11.00 – 13.00 Kulturarkaden lørdag d. 20. oktober 2012 Kl. 10.00-14.00. Billetter kan købes via billetlugen www.billetlugen.dk, på bibliotekerne og ved indgangen, hvis der er overskydende billetter.

Masser af miav. Kattens værn i Slagelse inviterer på hyggedag, når hele landet onsdag den 17. oktober fejrer Kattens Dag. Det foregår på Rugvænget 12 fra kl. 12 17.30. Læs mere her.

Holbæk Street Games udfordrer vovehalsene. Torsdag den 18. oktober kl. 10-16 forvandler Markedspladsen i Holbæk sig til noget, der skal ligne et område i en amerikansk storby. Basketball og fodbold på asfalt kombineret med farlige balancekunster på trial-cykel og vild parkour bliver de fire vigtigste ingredienser i Holbæks uofficielle Street Games 2012. Læs mere her.

Birkegårdens Haver sender hele familien på skattejagt. Der er stor halmlabyrint med spøgelsesjagt også kan du skære dit eget græskar. Læs mere her.


I Vordingborg indtager græskarfolket byen.
92 græskarmænd bliver stillet op i Algade. Der er konkurrencer for børnene.

Der er Æblernes Dag i Stege fredag 19. oktober fra kl 11-16. I nogle timer er der chancen for at opleve æbler fra mange vinkler, få svar på æblespørgsmål af kompetente personer og blive endnu mere nysgerrig på æbler. Foredragsholderne vil være til stede hele dagen, så der er rig lejlighed til at snakke med dem.

Børnebiblioteket i Holbæk har masser af aktiviteter i efterårsferien. Der er udstillinger, quiz, film, rytmik, teater og legokonkurrence. Læs mere her.

Det Sjællandske Efterårsskue (Herefordskue) holdes i weekenden den 0. og 21. oktober 2012 i Andelslandsbyen. Det er 27. gang, at Herefordforeningen holder Det Sjællandske efterårsskue. Læs mere her.

Morten Højring Organic Trio spiller jazz uden tilsætningsstoffer lørdag d. 20. oktober kl. 12 i Pakhuset i Nykøbing Sj. Læs mere her.

Odsherred Zoo lokker blandt andet med en fotokonkurrence i efterårsferien, hvor det gælder om at tage det mest nuttede eller flotte billede af dyrene i Odsherred Zoo. Læs mere her.
Koncert med Piet Heins Gruk.  Det sker i  Sprøjtehus Teatret på Kulturforsyningen i Nykøbing F. Fredag d. 19. okt. kl. 19:30 og søndag d. 21. okt. kl. 15:30. Læs mere her.

Koldkrigsmuseum Stevnsfortet. Oplev fæstningsværket fra Den Kolde Krig med 1,6 km gange langt nede under jorden og oplev samtidig den smukke natur ved Stevns Klint. Læs mere her.

GeoCenter Møns Klint har sat et spændende program sammen. Der er blandt andet skattejagt, guidede ture på mountainbike, svævebane,  træklatring og to nye 3D fil fra National Geographic. Læs mere her.

Dinosaurerne vender tilbage til Cirkusland i Slagelse. Men der er naturligvis også søløver, heste, elefanter og cirkusskole. Få mere at vide her.

Spejder Sport og Garmin Danmark arrangerer landets største skattejagt i den fri natur, hvor alle med en god GPS og gode vandresko kan være med. Der er 150 skatte gemt, og nogle af dem indeholder gavekort til Spejder Sport. Læs mere her.

Friluftsrådet inviterer til vandreture på kløver-stierne ved Hørve. Læs mere her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App