Måske tættere på sygehus-løsning

Regeringen og Region Sjælland har længe ligget i krig om fremtidens sygehusstruktur. Men i dag så det ud til, at paraderne blev sænket på begge sider af fronten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I eftermiddags blev der afholdt borgermøde i Slagelse. Her mødte ministeren for sundhed og forebyggelse, Jakob Axel Nielsen (Konservative), de politikkere og borgere i Region Sjælland som ønskede at debatere den nye sygehusplan.

Undervejs i processen har der været stor uenighed om antallet af sygehuse. Både i forhold til akutmodtagelse og specialesygehuse. Men på dagens borgermøde så parterne ud til at nærme sig hinanden.

- Vi er enige i at samle specialerne, og at der skal være 4 akutsygehuse, siger Steen Bach Nielsen, der er gruppeleder for socialdemokraterne i Region Sjælland.

Det står klart, at ministerens pengepose kun åbnes i forbindelse med akut og specialiseringssygehusene. I yderkantsområderne er der frygt for total lukningen af de små sygehuse. Men ministeren lovede, at selv om der ikke kommer penge til de små sygehuse, så vil han ikke tvinge regionen til at lukke dem.

Efter mødet med Slagelses borgere tog Ministeren videre til debatmøde i Køge. Den socialdemokratiske gruppeformand var mere optimistisk, end før mødet.

- Jeg tror faktisk, at den slags møder her flytter noget, siger Steen Bach Nielsen.

Til gengæld er der fortsat stor skepsis hos socialdemokraternes forhandlingsleder, Tommy Kamp. Han valgte i dag at boykotte mødet med ministeren. Han kalder mødet for "ministerens taletid", hvor man ikke kan forhandle.

- Ministeren vil have specialerne samlet på ét sygehus, og det er vi altså ikke enige i, siger Tommy Kamp.