¨

Markant fald i antallet af indbrud

Foto: TV ØST

Antallet af indbrud er faldet markant i Midt- og Vestsjællands Politis område i første kvartal af 2015, selv om kredsen har måttet sende betjente til København.

Der er alt muligt grund til at glæde sig over, at antallet af indbrud i privat beboelse er faldet markant i første kvartal i forhold til sidste år. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tallene taler deres tydelige sprog og viser, at der er blevet begået markant færre indbrud i første kvartal af året i forhold til sidste år. Den positive udvikling er fortsat her i begyndelsen af april måned, og chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen glæder sig over den positive udvikling på indbrudsområdet.

Fald trods betjente til København

Der har de seneste dage været sagt og skrevet meget om konsekvenserne af de sjællandske politikredses afgivelser af personale til København. Heldigvis smitter det ikke af på de gode tal på indbrudsområdet, oplyser chefpolitiinspektøren, der i samme åndedrag håber, at den positive udvikling fortsætter.

- Det er logisk, at det giver en politikreds udfordringer, når der skal afgives personale i større omfang. På den anden side er der grund til at slå fast, at borgerne ikke behøver at være bekymrede, fortæller Sten Skovgaard Larsen.

Samme antal patruljer

Der kører de samme antal patruljer som før 14. og 15. februar 2015, hvor vi havde terrorangrebet i København, og der bliver ikke ændret på prioriteringerne i forhold til personfarlig kriminalitet og indbrud i privat beboelse, understreger chefpolitiinspektøren, der naturligvis medgiver, at de massive afgivelser har konsekvenser.

Konsekvenserne af afgivelserne til København vil være længere sagsbehandlingstid og mere tilgodehavende frihed. Omfanget kender vi ikke endnu, så der er ingen grund til at tage både egne og andres bekymringer på forskud, lyder det fra politiet.

- Det er fortsat trygt at være borger i Midt- og Vestsjællands politikreds, slutter Sten Skovgaard Larsen.

Her kan du se indbrudstallene for kommuner i politikredsen. Samlet antal 1. kvartal 2015 (tal i parentes er 1. kvartal 2014):

586 (1065)

Antal indbrud fordelt på kommuner første kvartal 2015 (tal i parentes er 1. kvartal 2014):

  • Greve: 80 (147)
  • Køge: 93 (202)
  • Roskilde: 89 (152)
  • Solrød: 26 (57)
  • Odsherred: 20 (40)
  • Holbæk: 91 (149)
  • Kalundborg: 66 (88)
  • Ringsted: 54 (108)
  • Stevns: 27 (34)
  • Lejre: 40 (88)
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App