Maribo Kajakklub dominerede DM

Med 63 medaljer i alt og hele 39 af guld var den lollandske kajakklub overlegne til DM på kortbane på Bagsværd Sø. Især 14-årige Emma Aastrand Jørgensen trak medaljelæsset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maribo Kajakklub tilhører Danmarkseliten og forventede masser af guld til kortbane DM på Bagsværd sø. Sidste år blev det til imponerende 66 medaljer, en målsætning klubben gik efter igen.

- Jeg vil være tilfreds, hvis vi lander et sted mellem 60 og 70 medaljer, sagde sportschef Finn Larsen forud for søndagens finaler.

Og roerne gjorde, hvad de kunne. Især U-14 roer Emma Aastrand Jørgensen glimtede ved at vinde i både U-14, U-16, U-18 og voksenrækken. I alt nåede hun op på 11 af guld og to af sølv, og ærgrede sig alligevel lidt.

- Jeg roede så mange løb i træk, at jeg i mit 8. løb var så syret til i armene, at det kun blev til sølv, men det er også fint nok, sagde hun, der har et bud på, hvorfor Maribo Kajakklub er så dominerende i lige netop den disciplin.

- Vi træner meget, vi har gode forhold og godt med selvtillid, vi er bare supergode, sagde hun, der blev bakket op af landstræneren fra Dansk Kano og Kajak Forbund, Thor Nielsen.

- De har jo ikke andet at lave dernede, og det er positivt ment. De træner rigtig meget og derfor så vil de med hård og målrettet træning fostre mange af de ungdomsroere, som kan gøre sig gældende, og som jeg senere kan få glæde af, siger landstræneren.

Han kunne da også se OL-roeren Rene Holten Poulsen hive endnu et sikkert DM-guld i land,så Maribo kajakklub samlet set høstede 63 medaljer denne gang og 39 af guld.

Og selvom det var lidt færre end sidste år, så var det fire mere af guld, så sportschefen var godt tilfreds.

- Det er sejt, og man kan jo også mærke, at der er respekt. Selv om vi er fra en lille by, så er vi spidserne i den idræt her, sagde en glad Finn Larsen.