Marcus Knuth: - Vi skal gøre livet surt for rockerne

Marcus Knuth (V) er glad for, at Guldborgsund bruger regeringens bandepakke mod Satudarah. Ifølge ham bør alle rockergrupper opløses helt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det glæder Marcus Knuth (V), at Guldborgsund Kommune gør brug af den tredje bandepakke til at lave et forsamlingsforbud mod rockergruppen Satudarah. 

Det er dog ikke nok, at rockergrupper eller bander rykker ud på landet eller bliver forvist for et stykke tid. Det skal nemlig slet ikke være muligt at lave sådanne grupperinger, hvis det står til Marcus Knuth. 

quote Det må aldrig blive til et spørgsmål om, hvor man skal sende dem hen. Det er ikke fair for de mennesker, der bor i det givne område

Marcus Knuth, Venstres udlændinge- og integrationsordfører

- Det må aldrig blive til et spørgsmål om, hvor man skal sende dem hen. Det er ikke fair for de mennesker, der bor i det givne område, siger Marcus Knuth, Venstres udlændinge- og integrationsordfører, til TV ØST.

- Grupperne skal opløses helt. Vi skal gøre livet surt for rockerne, siger han.  

Nogle af tiltagene er blandt andet at bruge regeringens bandepakker, og derudover er regeringen kommet med et forslag om, at dømte, udenlandske bandemedlemmer ikke kan få lov til at blive danske statsborgere.

Holger K. Nielsen: Bandepakken skal bruges  

At bandepakken er blevet benyttet i Guldborgsund Kommune til et forsamlingsforbud mod Satudarah, er noget oppositionen bakker op om. 

Men at fratage udenlandske bandemedlemmer muligheden for at få statsborgerskab mener SF's udlændinge- og integrationsordfører ikke, er vejen frem. 

- Det vil betyde, at de (udenlandske bandemedlemmer, red.) ikke vil have noget incitament til at komme ud af bandemiljøet. Det er meget voldsomt, men man skal stadig kunne benytte sig af udvisninger, siger Holger K. Nielsen (SF). 

I stedet skal politiet have flere muligheder for at gribe ind mod banderne, hvis man spørger ordføreren fra SF.  

Regeringen får opbakning af Socialdemokratiet 

Socialdemokratiet gik i sin tid sammen med regeringen om at indføre bandepakke III, som Guldborgsund Kommune har gjort brug af. 

- Det er godt, at kommunerne gør brug af de initiativer, der ligger i bandepakke III, herunder muligheden for at lukke de såkaldte ”rockerborge”, der skaber utryghed og uro i by- og boligområder, skriver Astrid Krav (S), næstformand i Udlændinge- og Integrationsudvalget, til TV ØST. 

quote Allerhelst så vi at rocker- og bandegrupperinger, der virker ved vold bliver forbudt

Astrid Krag (S), næstformand i Udlændinge- og Integrationsudvalget

- Allerhelst så vi at rocker- og bandegrupperinger, der virker ved vold bliver forbudt, tilføjer hun. 

Ligesom Marcus Knuth ser Astrid Krav også kriminelle bander blive opløst. 

Desuden mener Socialdemokratiet, at statsborgerskab ikke er noget, man har krav på, men er noget, man skal gøre sig fortjent til.

Derfor bliver forslaget om at straffe udenlandske, kriminelle bandemedlemmer ved at forbyde statsborgerskab bakket op derfra.  

BANDEPAKKE III - KAMPEN MOD ROCKERNE

OPDATERING
Clock09. maj 2018, kl. 14:25
Udtalelser fra Astrid Krag (S) er tilføjet.