¨

Manglende sikkerhed på rastepladser

Foto: TV ØST

Lastbilchauffører efterlyser pigtrådshegn og overvågning på rastepladserne. Tyve stjæler nemlig lasten om natten, imens chaufføren ligger og sover.

Mens lastbilchaufførerne ligger og sover i førerhuset, sprætter tyve presenningen op og stjåler lasten. I Danmark sker det cirka 25 gange i døgnet, oplyser Rigspolitiet til avisen.dk.

- Hvis man har prøvet at vågne op til et indbrud i sin lastbil, hvor halvdelen af lasten er blevet stjålet, så sover man ikke godt længere, siger Torbjørn Bay, næstformand i Frie Danske Lastbilsvognmænd.

Han har selv oplevet at vågne op til en halvtom last, og det sker på næsten ugentlig basis, at en af hans vognmænd ringer og fortæller, der er skåret i presenningen.

- Man skulle have nogle rastepladser med strømførende hegn, så man kunne sove i ro og mag, beder han til politikerne.

Faktisk har sikkerhedsspørgsmålet på rastepladserne længe været på tegnebrættet. I 2009 blev der afsat 20 millioner kroner i trafikforliget til forbedring af sikkerheden. Pengene er tilsyneladende bare ikke blevet brugt.

- Jeg skal da også erkende, at der gået lidt langsomt. Vejdirektoratet har været hængt op på andre opgaver. Men jeg skal selvfølgelig rykke for, om der er gang i at bruge de 20 millioner. De er jo til for at blive brugt, forsikrer Karsten Nonbo (Venstre), MF, trafikordfører.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App