¨

Mangel på lærlinge i industrien

Foto: TV ØST

I industrien kan man ikke genkende de mange historier om manglende praktikpladser. Her er det snarere den anden vej rundt.

Der er op imod flere hundrede ledige praktikpladser inden for smede-, industritekniker- og gartner-faget rundt om i Danmark. Det er det paradoksale problem, industrien og gartnerierne står i samtidig med, at unge, erhvervsskoler og politikere nærmest skriger på flere praktikpladser. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Kan sagtens finde plads
- Vores fornemmelse er, at vi selv med hænderne i baglommen kunne gå ud lige nu og finde lærlinge-pladser til 10 industritekniker-elever, siger Kirsten Bach Larsen, uddannelseschef på Roskilde Tekniske Skoles afdeling for biler, metal, el og vvs.

Skolen har lige nu 58 elever på uddannelsen til industri-tekniker - i gamle dage maskinarbejder-uddannelsen.
Til sammenligning har skolen 250 automekaniker-elever. Mange af dem har så svært ved at finde lærlinge-pladser, at skolen lige nu har næsten 60 elever i skolepraktik. 

Ved for lidt
Billedet er det samme på Selandia i Slagelse, hvor der ud over industri-teknikere også er meget få unge på skolens smede-linje.

- Hele metal-branchen lider under, at ingen aner, hvad arbejdet går ud på i dag. Både de unge, deres forældre og vejledere får sig et chok, når de opdager, hvor meget af arbejdet, der eksempelvis går med at tegne, computerprogrammering eller overflade-bearbejdning, siger Jens Olsen, uddannelseschef på Selandias afdeling for strøm, styring og it til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App