Mange rådyr i trafikken lige nu

Lige nu bevæger rådyr og rålam sig ud på veje og i skovene, så man skal som bilist være opmærksom, når man kører i gennem områder med dyreliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Maj begynder rådyrene især at bevæge sig ud i landskabet. Her markerer bukkene deres territorier, mens rålammene fra sidste år skal stå på egne ben, når de nye lam bliver født.

Men det er samtidig også sæson for mange vildtpåkørsler. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

De et år gamle rådyr, der lige er sendt ud på egne klove, er nye i trafikken og måske ikke så gode til at passe på sig selv.

- Vær derfor opmærksom, når du kører bil. Især hvor der er natur langs vejen – skov, mose, levende hegn – bør du sætte farten ned og holde ekstra øje med rådyr langs vejen. I mørke lyser deres øjne i billygteskæret. Ser du dyr, så stop næsten helt op. Rådyrene kan lige pludselig finde på at springe over vejen – og er der et, kan der være flere, fortæller zoolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Som bilist skal man især være opmærksom på rådyrene om morgenen og i skumringstiden. Desuden er der blevet tyndet ud i bevoksningen i de områder, hvor man har registreret mange påkørsler af rådyr, så sigtbarheden bliver bedre. Der er også opsat advarselsskilte, skriver Dyrenes Beskyttelse i pressemeddelelsen.

Hvis man kommer til at ramme og såre et rådyr, så skal man ringe til Dyrenes Vagtcentral  på 1812 og få hjælp.