¨

Mange læger bliver anmeldt for druk

Foto: TV ØST

Embedslægen på Sjælland får usædvanligt mange anmeldelser mod læger og sygeplejersker for misbrugsproblemer.

Mistænksomme kolleger og patienter anmelder i stort omfang læger og sygeplejersker for alkohol- og misbrugsproblemer. Embedslægen i Region Sjælland behandler lige nu 50 sager, hvor læger og sygeplejersker er under tilsyn. Det skriver Sjællandske.

- Vi oplever i år, at der er flere tilsynssager end tidligere. Befolkningens tærskel er blevet lavere og man er mere opmærksom på at lave indberetninger. Alle er indstillet på, at det ikke er acceptabelt, siger Claus Iversen, embedslæge i Region Sjælland. Han oplyser, at Sundhedsstyrelsen og embedslægen har prioriteret sager om misbrug blandt sundhedspersonale højere end tidligere.

En rundringning fra avisen.dk i oktober sidste år viste, at der på landsplan var omkring 200 sygehusansatte under tilsyn.

Det fik overlæge Finn Zierau, der gennem 15 år har arbejdet med at behandle læger og sygeplejerskers misbrug, til at anslå, at der er et langt større mørketal.

      - Mit bedste bud er, at 4.000 læger og sygeplejersker har alkohol- eller medicinmisbrug - eller et misbrug af begge dele, sagde han til netavisen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App