Mange brande i sommervarmen

Over alt i regionen er det nu så tørt, at en lille glød sagtens kan starte en større brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gælder om at passe på, hvis man griller, tænder bål eller arbejder med åben ild på anden vis. I takt med at sommervarmen skaber tørkelignende tilstande, vokser risikoen for brand.

- Hvis man bruger sin grill, så gælder det om at få den slukket med masser af vand. Hvis en lille glød bliver taget af vinden, kan det brede sig meget hurtigt, siger Flemming Nygaard Jørgensen, som er beredskabschef ved Næstved Brand og Redning.

Lige nu topper DMIs Tørkeindeks i Odsherred, vest for Nakskov på Lolland, på Sydfalster og på det Østlige Møn. Se Tørkeindekset ved at klikke HER.

I løbet af de seneste dage har der været flere større brande i regionen. I lørdags slukkede brandfolk en markbrand nord for Ringsted, mandag brød en losseplads i brand ved Nykøbing Falster, og de seneste to dage har brandfolk kæmpet med en større skovbrand ved Fuglebjerg.

- Jeg krydser fingre, tæer og alt, hvad der kan krydses, for at vi ikke skal ud til flere store naturbrande foreløbig. Det tærer på ressourcerne hos både brandvæsenet og beredskabsstyrelsen, siger Flemming Nygaard Jørgensen.