Måneformørkelse i morgen aften

Natten mellem onsdag og torsdag i denne uge bliver en del af månen formørket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den såkaldte halvskygge-formørkelse begynder tidligt torsdag morgen kl. 01:01, hvor fuldmånen glider ind i Jordens halvskygge. Den topper kl. 02.39 og slutter kl. 04.17.

I forløbet vil en del af fuldmånen blive en smule mørkere end resten. Det bliver den nederste, venstre del af månen, der kommer ind i skyggen. Under formørkelsen, som kan ses fra hele Danmark i hele sin udstrækning, vandrer månen lavt hen over den sydlige og senere sydvestlige del af himlen.

Kaster man et blik på den formørkede måne, vil man uden tvivl lægge mærke til et meget klart himmellegeme, der står kun cirka 10 grader øst, dvs. til venstre, for månen. Det er solsystemets største planet, Jupiter.

Dette års anden måneformørkelse indtræffer selve nytårsaften. Her er tale om en partiel (delvis) formørkelse, hvor en del af fuldmånen dækkes af Jordens kerneskygge - og ikke blot af halvskyggen.

Send billeder af måneformørkelsen
Skal du se måneformørkelsen i morgen? Må vi se med? Tag et billede eller en video af nattehimlen og send dem til TV2 ØST. Send billeder eller video redaktionen på denne mail: web@tv2east.dk eller send en MMS fra din mobiltelefon. Send MMS'en til 1231. Husk at skrive "øst" som første ord i selve beskeden (ikke i emnefeltet).

/ritzau/