¨

Mænd fra Sjælland ser sig som Danmarks bedste bilister

Foto: TV ØST

Selvtilliden fejler intet hos de mandlige, sjællandske bilister. Deres medtrafikanter kører dog ikke særlig pænt, mener de.

Danmarks bedste bilist må være en mand fra Sjælland! Når han selv skal sige det. Det må man kunne udlede af en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for bilmærket Seat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er således markant forskel på, hvor dygtige bilister, vi selv synes, vi er. Øst for Storebælt hævder 45-50 procent af være bedre bilister, mens det tilsvarende tal vest for Storebælt er 36-40 procent. Og ja, mændene siger også, at de er bedre end kvinderne.

Alle de andre kører rådent

Undersøgelsen viser samtidig, at mange bilister mener, at deres medtrafikanter kører både egoistisk og uden at tage de fornødne hensyn i trafikken. De kører aggressivt, overhaler indenom og kører kapløb til røde lys - måske efterfulgt af en uvenlig gestus.

Fire ud af fem af de adspurgte 1000 bilister svarer i undersøgelsen, at de 'i nogen grad', 'i høj grad' eller 'i meget høj grad' mener, at deres medtrafikanter kører egoistisk og uden at tage hensyn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App