Madordning udfordres af kommuner

Stevns og Kalundborg vil ikke finde sig i, at regeringen bestemmer, hvordan de kommunale madordninger i institutionerne skal se ud. Derfor vil kommunerne søge dispensation og gå deres egne veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem danske kommuner udfordrer nu regeringens regelsæt, når det kommer til at servere mad for de mindste i landets institutioner. Det skriver Politiken.

Som reglerne ser ud nu, skal samtlige institutioner per 1. januar 2010 være i stand til at servere børnene et måltid mad.

Det er man som udgangspunkt klar til både i Stevns og Kalundborg, men alligevel ønsker kommunerne at gøre tingene på deres egen facon.

I Stevns så kommunen gerne, at såvel institutioner som forældrebestyrelser får mere frihed i forhold til realiseringen af madordningen.

I Kalundborg vil kommunen gerne have fem frivillige år med madordningen, hvorefter den skal evalueres.

Muligheden for at udfordre reglerne kom med den såkaldte ”udfordringsret,” der er ny og afprøves i år. Den giver institutioner, som leverer offentlig service, mulighed for at blive fritaget for statslige og lokale regler for at finde nye og mere smidige måder at gøre tingene på. 

Ansøgningerne om dispensation fra reglerne er sendt til Social- og Indenrigsministeriet, der håber at have svar klar på ansøgningerne inden sommerferien.

Ud over Stevns og Kalundborg har også Herlev, Lejre og Svendborg søgt om dispensation fra reglerne.