Lysere tider tegner sig for sjællandsk boligmarked

Ifølge nye tal blev 2013 et godt år for boligejerne. Det gælder også for de lidt tungere områder - såsom Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligejere kan begynde det nye år med et lidt større smil på læben end tidligere. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at det forgangne år 2013 var langt bedre end de forgående. Priserne er opadgående og boligerne er blevet lettere at sælge. En udvikling, der også smitter af på vores region.

- Det er en distinkt udvikling, da det gælder alle boligtyper stort set i alle landsdele. Det er især positivt, at Region Sjælland og Syddanmark, der ellers har hængt lidt i bremsen på boligmarkedet har haft faldende salgstider også, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk - Danmarks mest besøgte boligsite.

Lejlighedssalg i medvind

På landsplan steg prisen på ejerlejligheder med 9,2 procent i snit. Husene halter lidt efter, men det ændrer ikke på, at udviklingen har været positiv. På landsplan har husene oplevet en prisstigning på 1,3 procent.

- For halvandet til to år siden ramte boligpriserne bunden, men derfra er det vendt, fortæller Birgitte Daetz.

Den gennemsnitlige salgstid på lejligheder er nu nede på 127 dage i hele landet. Villaer ligger i snit 215 dage. Også sommerhuse er blevet lettere at komme af med.