Lun luft sydfra bringer daglige regnbyger med sig

Der strømmer lun luft ind over Danmark de kommende dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en tør og solfyldt, men kølig, weekend bliver det en del varmere de kommende fem dage. Men man skal også være forberedt på daglige regnbyger, lyder det fra DMI.

- Det kneb med at komme højt op i weekenden, konstaterer Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Men nu trækker fronter op over landet sydfra med regn. Indimellem skyer og byger vil solen dog også kigge frem, lover han.

I dagtimerne bliver det 18-20 grader ugen igennem.

- Så det er meget stabilt og sådan set ganske normalt for denne årstid, siger han.

Med undtagelse af det mest østlige punkt på danmarkskortet bliver der ikke tale om de store mængder regn, men mere jævnlige dryp ugen igennem.

Bornholm risikerer at drukne i polsk regn

Dog ikke på Bornholm, hvor politikere, mediefolk og borgere fra og med torsdag stimler sammen til det årlige folkemøde. Deltagerne på det sjette møde i rækken skal forberede sig på en gevaldig skylle fredag.

- Med hensyn til Bornholm ser det ganske spændende ud på fredag. Et større regnvejr nede over Polen kan give en ordentlig gang vand. Faktisk hele fredagen, siger Thyge Rasmussen og råder folk til at bringe en paraply med til klippeøen.

I den øvrige del af landet vil bygerne kaste mest vand af sig torsdag og fredag, men ikke nærheden af de mængder, som bornholmerne har udsigt til inden weekenden.

- Men jeg tror også, at det er kærkomment med noget nedbør. Det er meget tørt mange steder, siger Thyge Rasmussen.

Mandag vil det primært kun være i det sydlige Jylland, at der kommer regn, mens nordjyderne kan se frem til solskin og nul nedbør hele dagen.

De efterfølgende dage vil bygerne være fordelt over hele landet. I nattetimerne vil temperaturen ligge omkring ti grader hele ugen.

/ritzau/