Lummervarm luft kan igen give os omkring 30 grader

Temperaturen kan igen i dag nærme sig tropeniveauer i store dele af landet, og det gør også luften ustabil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange har sikkert vendt og drejet sig i sengen i nat efter en særdeles lummer omgang, hvor temperaturen mange steder har ligget tæt på 20 grader som det koldeste i de mørke timer. På Anholt blev det endda til en decideret tropenat.

I dag kan vi se frem til en lummervarm dag, hvor temperaturen kan nærme sig eller sågar passere 30 grader, så det igen bliver til en tropedag.

Vi fik nemlig også en tropedag i går, da temperaturen i København nåede 30,3 grader.

Luften over Danmark er i store træk den samme som i går, og da vi også har udsigt til sol flere steder, vil temperaturen kunne nå samme niveau i dag. 

En af de koldeste prognoser for Danmark i dag med op til 29 grader som det varmeste. Den varmeste prognose har til gengæld 31 grader, så det bliver en særdeles varm tirsdag uanset, hvem der får ret.
En af de koldeste prognoser for Danmark i dag med op til 29 grader som det varmeste. Den varmeste prognose har til gengæld 31 grader, så det bliver en særdeles varm tirsdag uanset, hvem der får ret. Foto: TV 2 Vejret

Om det bliver 29, 30 eller 31 grader, afhænger dog af små tilfældigheder i skydækket og vinden. De varmeste prognoser har 31 grader flere steder i Jylland og på Lolland, mens de koldeste har 29 grader samme steder.

Varmt trods flere skyer mod nord og øst

Det er således sikkert, at det bliver en varm omgang, og med ret svage vinde vil det være det meste af Danmark - selv kystnære områder - som får det varmt. 

Nysted.
Nysted. Foto: Lis Hoffmann‎

Der vil dog være variationer hen over landet, for på Bornholm regner det til morgen, og det lægger en dæmper på temperaturen til at begynde med. Over Bornholm og især Sjælland, Falster, Møn samt Kattegat og Vendsyssel vil det desuden være noget skyet dagen igennem. 

Luften er dog så varm, at den solenergi, som alligevel kommer ned gennem skydækket, godt kan varme luften godt og grundigt op.

De høje temperaturer kommer med en pris, for når vi runder 27-28 grader, bliver det varmt nok til, at der kan blive dannet enkelte regn- og tordenbyger. 

Antallet og placeringen af bygerne er dog ganske usikker, men en enkelt afsvalende byge vil dog nok være kærkommen for de fleste.