Lokalsamfundet halter i Region Sjælland

Landbrug & Fødevarer har undersøgt graden af optimisme i landets lokalsamfund. Region Sjælland skiller sig ud ved at være pessimistisk omkring livet i de små byer, viser undersøgelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er der liv uden for de store byer? Det er det tilsyneladende ikke alle på Sjælland og Lolland-Falster, der mener.

En ny analyse foretaget af Landbrug & Fødevarer viser nemlig, at flere end hver femte i Region Sjælland mener, at lokalsamfundet er i tilbagegang.

Region Sjælland har de pessimistiske briller på

At én ud af fem i Region Sjælland mener, at lokalsamfundet er i forfald, er noget iøjnefaldende, hvis man sammenligner med resten af landets resultater.  

Flere end dobbelt så mange i Region Sjælland mener nemlig, at lokalsamfundet er i tilbagegang i forhold til gennemsnittet for de øvrige regioner.

I Region Sjælland mener hele 23 procent, at lokalsamfundet er i tilbagegang, hvorimod det samme kun gælder for 14 procent i Region Syddanmark, 12 procent i Region Nordjylland, 11 procent i Region Midtjylland og 8 procent i Region Hovedstaden.     

Undersøgelsen

Landbrug & Fødevarer har spurgt befolkningen i hele landet om, hvordan de selv ser situationen i deres lokalområde, og om de overvejer at flytte. Det er på baggrund af respondenternes svar, at analysen er foretaget.

Svarene er indsamlet fra 1.003 repræsentativt udvalgte danskere i perioden 10.-25. september 2015.

Analysen konkluderer på landsplan, at flere oplever fremgang i deres lokalsamfund. I 2015 oplevede 46 procent af befolkningen nemlig fremgang i lokalsamfundet mod kun 37 procent i 2013.

Til sammenligning oplevede kun 34 procent i Region Sjælland, at lokalsamfundet var i fremgang i 2015.